Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El regidor del PSC que es va abstenir sobre la consulta hi hauria votat en contra

Després que els socialistes de Tiana trenquessin la unitat de vot en la resolució sobre la consulta sobiranista durant l’últim ple municipal, l’únic regidor del PSC que s’hi va abstenir, José Navarro, ha explicat que hi hagués votat en contra. “Jo entenc que tot això forma part d’un corrent democràtic que promou aquest tipus de resolucions, jo ja vaig manifestar el meu desacord i hi anava a votar en contra, va ser per una petició de l’alcaldessa i del grup d’ERC que m’hi vaig abstenir”, ha afirmat el socialista.

 

El grup municipal va donar llibertat de vot als seus quatre regidors a l’hora de votar la resolució, presentada justament pel PSC i també ERC. El text assumia la data del 9-N per a la consulta i reclamava al Congrés la cessió de les competències per celebrar-la.

Tot i que explica que dins el seu grup municipal hi ha diversitat d’opinions, Navarro nega que el PSC de Tiana estigui dividit: “Dins el partit hi ha discrepàncies però hi ha sintonia, a nivell d’equip de govern ho hem debatut però dins l’agrupació local no”.

 

El socialista creu que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya ja compten amb el dret a decidir a l’hora d’escollir els seus representants polítics. Segons Navarro, el referèndum s’hauria de fer de forma legal i amb el consentiment del govern espanyol.

El gir del grup municipal del PSC cap a favor del 9-N

El PSC de Tiana ha passat en pocs dies de criticar l’acord dels partits pel dret a decidir per fer la consulta el 9-N a presentar dimarts passat una resolució al ple assumint-ne la data i defensant la via de la cessió de la competència –l’article 150.2 de la Constitució. La resolució va tenir el suport de l’alcaldessa Esther Pujol i dels regidors Héctor López i Núria Blasco, i l’abstenció de José Navarro. També hi van votar a favor CiU, Gent i ERC. La resolució va més enllà de l’aprovada dijous passat al Parlament, que obviava la data unilateral del 9-N, justament per facilitar el suport del PSC. Quatre militants històrics del PSC tianenc, entre ells l’exdiputat Rafael Madueño i l’exregidor Ferran Almeida, han signat la Crida socialista pel referèndum, el manifest de suport als diputats Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, que la setmana passada van desobeir les ordres de la direcció i van votar a favor de demanar al Congrés que transfereixi la competència per a la consulta sobiranista.