Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Comença el període de sol·licitud de l’Ingrés Mínim Vital

A partir d’aquest dilluns 15 de juny ja es pot sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Aquesta prestació econòmica mensual, aprovada el passat 29 de maig, neix amb l’objectiu de reduir el nivell de pobresa i exclusió social.

Durant el ple d’aquest mes de juny es va aprovar per unanimitat la moció presentada per Junts per Tiana per detectar i assessorar a les famílies beneficiàries d’aquest Ingrés Mínim Vital a Tiana. L’equip de govern es va comprometre a reforçar la feina de Serveis Socials i a fer una feina de comunicació i divulgació d’aquesta prestació per tal que arribi al nombre més gran possible de tianencs i tianenques.

Per accedir a aquesta prestació cal complir amb una sèrie de requisits previs, com que la unitat de convivència tingui uns ingressos totals inferiors a la renda garantida, residir a Espanya de manera legal com a mínim des de fa 1 any o estar inscrit a l’atur com a demandant de treball.

Per saber si es compleix amb algun d’aquests requisits, la pàgina web de la Seguretat Social ha preparat un simulador amb preguntes que també permet conèixer l’import aproximat que correspondria a cada situació. La prestació no serà la mateixa per a tothom, ja que dependrà de la quantitat de gent que visqui junta i si tenen fills o no. Aquesta taula mostra la forquilla amb la quantitat mínima, 462 euros, i la màxima, 1.015 euros al mes:

Font: Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030

Trobareu tota la informació necessària sobre l’Ingrés Mínim Vital a la pàgina web del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.