L’alumnat de segon de batxillerat de l’Institut Tiana ja es prepara per a les Proves d’Accés a la Universitat. Es tracta de la primera promoció d’alumnes que finalitza el batxillerat a l’institut, el que significa que és el primer cop que el centre educatiu s’enfronta a la Selectivitat.
El passat 12 de maig, els alumnes de segon de batxillerat van finalitzar els exàmens trimestrals que posaven punt final a la seva etapa educativa a l’institut. Des d’aleshores, els joves deixaven enrere els seus estudis de batxillerat per enfrontar-se a un nou horitzó, entrar a la universitat. Per això, des de fa una setmana, a l’Institut Tiana s’estan duent a terme les classes preparatòries per la Selectivitat.
Després que els alumnes hagin triat les assignatures de les quals es volen examinar a les PAU, són ells mateixos els que decideixen a quines classes volen assistir o si, al contrari, prefereixen estudiar pel seu compte. Per exemple, la Sara, que vol entrar al Grau en Enginyeria de Dades, prefereix combinar les classes preparatòries amb alguns dies d’estudi autònom:
Cada alumne té el seu mètode d’estudi, però el què tots tenen en comú són els nervis previs als exàmens. Segons el professorat, es troben en unes setmanes intenses i s’evidencien uns nervis palpables en l’ambient d’aquestes classes preparatòries. Així ho explica la professora de Llengua Castellana, Susana López:
I alguns dels alumnes reafirmen les seves paraules, com la Marta i el Juli, que volen estudiar Infermeria i Empresa Internacional respectivament:
I també el Jan, que vol entrar al Grau en Enginyeria de Sistemes Aeroespacials. Està nerviós perquè sent que el seu futur depèn d’aquests exàmens:
D’altra banda, la majoria dels alumnes coincideixen en el fet que l’assignatura que més els preocupa és Història d’Espanya. Ara fa quatre anys que Història d’Espanya es va convertir en una assignatura obligatòria per a tot l’alumnat que es presentés a la Selectivitat. Anteriorment, els estudiants tenien l’opció de descartar-la i examinar-se d’Història de la Filosofia en el seu lloc, però des de 2018 Història de la Filosofia ja no forma part de la fase general de les PAU.
Alguns alumnes de l’Institut Tiana, com el Juli, consideren que Història d’Espanya és una assignatura amb un contingut molt ampli i pateixen per si no són capaços de memoritzar-ho tot:
En aquest ambient ple d’inquietuds i tensions, el professorat intenta aconsellar als alumnes i garantir que estiguin tranquils. No obstant això, tal com explica la Susana López, no és una tasca fàcil:
Les Provés d’Accés a la Universitat tindran lloc entre els dies 14 i 16 de juny de 9 h a 16:30 h. Els resultats no es donaran fins al dia 29 de juny i, aleshores, després d’un període de revisió d’exàmens, els joves podran matricular-se als diferents graus universitaris.