Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Comerços i famílies, els grans damnificats de l’apagada de dissabte

Aquest dissabte a la tarda ha estat marcat per una apagada al centre del poble que ha durat unes 8 hores. L’àrea afectada ha estat la compresa entre el carrer Telèfon a l’alçada de l Passeig Vilesa fins el carrer Sant Jaume. L’apagada també a afectat la zona de la Plaça de la Vila.

Font: Google maps
Àrea afectada per l’apagada. Font: Google maps

Hi ha hagut dos grans col.lectius afectats: per una banda els comerços com el Casal o el Revolt amb els que hem pogut parlar. Tant en Paco Arco com la Sofía Alonso eren conscients que dissabte a la tarda havia de ser el dia de més caixa però es van veure obligats a tancar, en el cas del Casal.

 

També es van veure obligats a dir als clients que venien que no els podien oferir cap servei fins que tornés la llum, com en el cas del Revolt.

 

I és que aquest dissabte a la tarda havia de ser un dia intens als bars del poble: el partit del Barça a les 16:15, la trobada de corals a la Sala Albéniz a les 7 i el derbi de Madrid a les 20:45 havien d’omplir els bars. El cas de les corals és molt clar: la trobada s’ha suspès. Eduard Montaño, director de la coral de Tiana ens en parla.

 

Per altra banda els forns, carnisseries o botigues de queviures van perdre molt gènere que havia de mantenir-se a temperatures fredes i que amb la caiguda d’electricitat va suposar grans pèrdues. A una escala menor cada família va tenir un problema semblant. En Xavi Valls ens explica el cas de casa seva: es van quedar sense aigua calenta i van perdre molt de menjar congelat.

 

Les reaccions polítiques no han trigat a arribar. Junts per Tiana ja ha emès un comunicat demanant entre altres coses que l’Ajuntament  faci una denúncia institucional a Endesa pels danys i perjudicis a comerços i famílies.