Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Compte enrera per la restitució del Síndic de Greuges a Tiana

Recta final perquè Tiana torni a tenir Síndic de Greuges Local. Des que el setembre passat el ple municipal va aprovar posar al dia el reglament perquè Tiana torni a tenir aquesta figura de defensor de la ciutadania, cada cop s’ha avançat més perquè n’hi torni a haver al poble. Arranjat ja l’antic reglament, ara, la nova Sindicatura Local serà un càrrec remunerat i, a més, tindrà despatx propi, com l’anterior, però aquest cop fora de l’edifici de Ajuntament.

El 24 de febrer el consistori va obrir una convocatòria per rebre candidatures a síndic o síndica: es busca una persona “de consens”, ha explicat a La Local Antoni Martínez, administrador del Fòrum de Síndics Locals de Catalunya:

 

Per a Rafael Armenteros, que va ocupar per últim cop el càrrec a Tiana, ja fa més de 5 anys, el nou síndic o nova síndica local haurà de tenir tres qualitats fonamentals:

 

Tots dos experts coincideixen que un síndic “no ha de véncer, sinó convèncer”, tal com deia  Antòn Cañellas, Síndic de Greuges de Catalunya durant 11 anys.

Amb tot, és complicat mantenir bones relacions amb tothom quan s’és un Síndic equànime, expliquen tant Armenteros com Martínez, arran de la seva experiència:

 

La idea és que per Setmana Santa (a mitjans d’abril) Tiana ja tingui nou Síndic o síndica de greuges. Des d’ara mateix, tant la ciutadania individualment com les diferents entitats de Tiana, poden proposar-hi candidatures.

El paper del Fòrum de Síndics de Catalunya, d’altra banda, és fonamentsl a l’hora de donar suport a la tasca d’aquest càrrecs, afirma Armenteros:

 

A Catalunya només tenen Síndic de Greuges 6 municipis d’entre 5.000 i 20.000 habitants. A partir del mes d’abril, Tiana serà el setè.

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.