Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Cristina Campos: “existeix la bona literatura, no la femenina o la masculina”

Aquesta és la història d’un canvi de rumb exitós: la Cristina Campos, barcelonina, va escriure uns quants guions durant gairebé 7 anys. Fins i tot va arribar a obtenir-ne algun premi important, com el Premi del Ministerio de Cultura. Però, sorprenentment, els seus guions no aconseguien anar més enllà. Per això va decidir fer un cop de timó i passar a escriure una novel.la: així es va gestar “Pan de limón con semillas de amapola”.

Aquest dissabte Cristina Campos presenta el seu llibre a Tiana, lloc amb el qual Campos té un vincle de fa anys. I és que una de les seves millors amigues és del poble i per això, ella, hi ha vingut moltes vegades.

Cristina Campos, a l'entrevista a La Local-Ràdio Tiana aquest febrer
Cristina Campos, a l’entrevista a La Local-Ràdio Tiana aquest febrer

Tot i ser una primera novel.la, “Pan de limón…” va entrar per la porta gran: no només la va publicar Planeta sinó que, en 1 any, l’editorial l’ha reeditat 8 vegades. La Cristina no se’n sap avenir, de tot plegat, tot i que reconeix que va escriure molt més ràpid la novel.la gràcies al seu ofici de guionista:

 

A més, “Pan de limón con semillas de amapola” serà portada al cinema, dirigida per Benito Zambrano (“Solas”), amb qui Cristina ja treballa en la versió cinematogràfica. L’adaptació d’una novel.la al cine, però, sempre té un punt de pèrdua i, fins i tot, de dol respecte a la idea que se n’havia fet cada lector. La Cristina té l’esperança que, en aquest cas, això no succeeixi gaire…

 

La novel.la de Campos arribarà al cinema perquè va ser una de les 10 triades a la Berlinale, gràcies a un conveni amb la Fira del Libre de Frankfurt, per transformar obres en peces cinematogràfiques.

Però què explica, al seu rerefons, “Pan de limón…”? Per què la retrobada entre dues germanes, després de molt de temps, ha aconseguit commoure milers de lectors en 1 any? Així ho analitza Cristina Campos:

 

Malgrat que els sentiments tenen un paper fonamental a la novel.la, tota la seva estructura ha estat curosament dissenyada. Res ha quedat a l’atzar, confessa l’escriptora:

 

Podeu conèixer de prop l’autora de “Pan de limón con semillas de amapola” aquest dissabte a dos quarts d’una al passatge Moragas de Tiana, on Cristina Campos presentarà el seu llibre a Casper.

Escolteu l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.