Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Concentració en suport del poble sahrauí

La Plaça de la Vila ha acollit aquest dimecres la concentració en suport del poble sahrauí en la què s’ha llegit un manifest on es condemna l’actuació del Marroc. L’ajuntament va aprovar al Ple per unanimitat la proposta per donar suport al poble sahrauí davant l’escalada militar al Sàhara Occidental.

En aquest manifest es demana la sobirania i llibertat pel poble del Sàhara Occidental, així com que l’única solució possible és el referèndum d’autodeterminació. També s’ha llegit el text elaborat per la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, on s’explica la situació en què han alertat a diverses institucions mundials, com Nacions Unides, de l’atac que estan patint.

Aquesta comunió d’ajuntaments fan una proposta d’acords en els que insten al Marroc a retirar immediatament els seus efectius militars, fan una crida a la comunitat internacional, i particularment a les Nacions Unides i la seva missió de pau en aquest territori.

També demanen a totes les administracions, al govern de Catalunya, al govern de l’Estat espanyol, a les institucions europees, així com a les Nacions Unides que promoguin de manera activa la inclusió d’un mecanisme d’observació i protecció dels drets humans de la població sahrauí, a més de donar el seu suport públic i enviar aquesta resolució a diverses institucions internacionals.