Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’assalt de Quico Sabaté: “A Tiana no passava mai res i allò va ser un bum!”

Ara que arriba el Tiana Negra, la veïna de Tiana, Consol Rosés, recorda un dels episodis foscos que ha viscut el poble. L’any 1956, el maqui Quico Sabaté, conegut per la seva resistència al règim Franquista, va protagonitzar el robatori de La Caixa de Tiana. Ho va fer acompanyat del seu company de guerrilla, Josep Lluís Facerías. Una història que encara està present entre les persones que ho van viure. Consol Rosés que, en aquell moment, tenia 17 anys diu: “amb la noia que estava a la telefònica a vegades en parlem”.

DSC04598

Rosés ens ensenya fotos de l'època, la porta del fons era la de La Caixa
Rosés ens ensenya fotos de l’època, la porta del fons era la de La Caixa

 

Rosés, en aquell moment, estava esmorzant dins la perruqueria, que estava situada just al davant de La Caixa. Des de darrere la porta de vidre els va sobtar la presència, al carrer del Centre, de dues persones vestides de forma elegant i amb unes ulleres de les que es coneixen com de ‘cul de got’. Aquests homes, que serien Sabaté i Facerías, van lligar les mans de l’encarregat de la oficina i es van emportar 17.000 pessetes.

 

Consol Rosés estava situada darrere aquesta porta
Consol Rosés estava situada darrere aquesta porta

La Consol explica que ara recorda aquest episodi amb humor. Per ella, però, el pitjor moment va arribar el dia que la Guàrdia Civil la va citar per reconèixer els delinqüents.

On hi ha aquest local, antigament estava situada La Caixa de Tiana
On hi ha aquest local, antigament estava situada La Caixa de Tiana

La història forma part del recull de relats reals que es van recuperar en motiu de la primera edició del Tiana Negra de l’any passat i que La Local ha reproduït de nou.

5 històries reals de lladres i serenos a Tiana