Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Construiran 5 vivendes unifamiliars a Ca n’Orella

Ja fa unes setmanes que va començar el moviment de terres als antics horts de Ca n’Orella, on s’hi construiran 5 vivendes unifamiliars, una mica més avall de la històrica masia tianenca. Aquests dies s’hi ha instal.lat una gran màquina formigonera ja que els operaris han començat a fer els fonaments de les 5 vivendes, que estaran enllestides abans que acabi el 2017, han informat a La Local fonts de l’empresa constructora.

Les vivendes tindran dos pisos i s’hi accedirà pel carrer Pau Giralt perquè l’històric mur de Ca n’Orella que dóna a la Riera de Tiana no es pot enderrocar ni modificar. És una de les parts protegides de la finca de Ca n’Orella, la masia de la qual forma part del catàleg del patrimoni arquitectònic i ambiental de l’Ajuntament. Dues de les parts més caraterístiques de Ca n’Orella són l’era de davat la masia i les dues basses, que també estan protegides, segons especifica el catàleg  de patrimoni municipal.

Ca n’Orella data del s.XV, tot i que ha sofert nombroses modificacions al llarg dels segles.  Quan Emili Muñoz era alcalde de Tiana, el 2009, els seus propietaris van exigir a l’equip de govern la indemnització que els corresponia per no poder-hi construir. Després de diverses negociacions, finalment, es va arribar a un acord: l’Ajuntament es va quedar en propietat la masia, les dues basses i l’era (en total, uns 5.000 metres quadrats) i va cedir la resta d’espais (els antics horts, a la cantonada de la Riera amb Pau Giralt) als propietaris, que hi podien construir. És el lloc on ara s’edificaran les 5 vivendes unifamiliars.