Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Continua baixant l’atur al Maresme

Ja fa mesos que la xifra d’aturats a Tiana no augmenta. Durant el mes de maig ha tornat a baixar. De les 412 persones que eren a les llistes de l’atur, ara en són 403. El que es tradueix amb una taxa d’atur del 9,45%, segons les dades de l’Observatori Local del Maresme.

La tendència del municipi també s’ha seguit a moltes altres poblacions de la comarca del Maresme. Amb les últimes dades, el total de persones sense feina a tot aquest territori és de 37.351: gairebé 1000 menys que el mes d’abril i 2.500 menys que fa un any. La taxa d’atur comarcal és del 16,37%.

La localitat que té la taxa d’atur més baixa és Cabrera de Mar, amb un 8,11%. Per sota de la mitja comarcal també hi ha Alella, Arenys de Munt, Montgat, Teià, Tiana, Premià de Dalt i Cabrils, entre d’altres. Els que continuen tenint uns percentatges superiors d’atur segueixen sent Pineda de Mar i Mataró, superant el 20%, en els dos casos.

Els únics pobles que han portat la contrària han estat Vilassar de Dalt, Cabrils i Sant Cebrià de Vallalta, on s’ha registrat un mínim augment de la desocupació.

 

L’atur per sectors

El 70% d’aquest descens s’ha concentrat en els homes, mentre que en el cas de les dones la taxa ha augmentat: ara és del 18,2%, al costat del 14,8% dels homes.

Una vegada més, el sector que ha vist augmentar la seva ocupació ha estat el dels serveis, amb 625 aturats menys, tot i que també és el que concentra un nombre més elevat de persones sense feina. Al costat d’aquest, la indústria, la construcció i l’agricultura també han vist reduir els desocupats.

 

Consulta les dades de l’Observatori Local poble per poble: clica aquí