Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ferran Pascual: “El programa de Festa Major ha quedat absorbit pel Tast”

Si amb alguna cosa estan d’acord els grups municipals és amb la importància que ha adquirit el Tast Tiana al poble. Tots destaquen l’arribada d’aquesta mostra gastronòmica.

Enguany, i per segona vegada, la fira se celebra al costat de la Festa Major Petita i dins la Plaça de la Vila. La coincidència amb la festa, segons el grup de Convergència i Unió, reforça l’activitat del Tast. Una opinió que no comparteixen del tot des de Gent pel Progrés de Tiana. Aquest últim grup ha estat més crític amb la decisió del govern d’agrupar les dues celebracions. Un dels seus membres, i exregidor de cultura de l’Ajuntament, Ferran Pascual, creu que qui ha perdut pes, en aquest cas, ha estat la Festa Major de Sant Antoni.

 

Tot i això, Pascual diu que hi ha activitats del programa que criden molt l’atenció, com La Pastoral o el Bateig de la bèstia dels Diables.

 

El Tast a la plaça

Imatge del Tast Tiana del 2013
Imatge del Tast Tiana del 2013

Un altre dels aspectes negatius, segons Gent pel Progrés de Tiana, seria la ubicació del Tast. Afirmen que la fira, que cada cop compte amb més assistència, podria convertir-se en un espai angoixant en determinades hores. Des de Convergència i Unió creuen que la Catequística, primera ubicació, era una bona zona i que la plaça ha comportat alguns problemes d’espai, per exemple quan coincideixen diferents actes de la Festa Major. Tot i això, el portaveu del grup, Enric Nolis, diu que són aspectes que l’Ajuntament està corregint per aquesta propera edició.

 

CiU demana més activitats de promoció econòmica

En el punt més crític, des de CiU afirmen que Tiana necessita més activitats d’aquest tipus que serveixin per activar l’economia.

 

Enric Nolis també ha volgut destacar que aquesta mostra gastronòmica es va iniciar amb el govern anterior, format per Gent i Convergència, i que el resultat ha estat un èxit.