Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “La dimissió de Navarro és una oportunitat i una porta oberta”

L’endemà de la dimissió del primer secretari del PSC, l’alcaldessa de Tiana i primera secretària d’aquest partit al poble, Esther Pujol, ha qualificat aquesta decisió d’esperançadora. Segons Pujol, Pere Navarro ha fet esperar aquesta notícia, que ja volien escoltar quan també van dimitir els líders a nivell espanyol i basc: Alfredo Pérez Rubalcaba i Patxi López. La socialista està convençuda que un canvi de rumb del PSC pot beneficiar l’agrupació local i que pot ser una bona oportunitat.

 

Esther Pujol creu que el PSC, durant els últims anys, s’ha allunyat de la opinió de la societat catalana i sobretot de la ideologia del socialisme de Catalunya: “d’esquerres i progressista”. En aquest sentit, la secretària local del partit, ha volgut recordar als polítics, que segons ella l’haurien “ignorat”, el manifest del primer congrés socialista des de l’any 36, l’any 1976. Aquest text defensa el dret a l’autodeterminació de tots els pobles i la lluita pel dret dels catalans a la pròpia nacionalitat.

 

De fet, el PSC de Tiana ha plantat cara diverses vegades a Navarro. Durant els últims mesos, s’han posicionat clarament a favor del dret a decidir i d’un referèndum sobre la independència de Catalunya. Esther Pujol afirma haver-ho fet conscient perquè, segons ella, el que defensen des del poble sí que segueix la ideologia d’aquest primer manifest socialista.

 

Pujol demana un consell extraordinari

Esther Pujol afirma que ara el PSC català, després d’una “travessa pel desert”, necessita una reflexió important i un congrés extraordinari, pensant també en les properes eleccions municipals. A més, ha demanat al seu propi partit que pensi en governar per a tot Catalunya i no només per a unes quantes poblacions de l’Àrea Metropolitana. Tot i això, no ha volgut defensar públicament cap possible candidat per a presidir els socialistes.

Aquest diumenge, serà el secretari de política municipal, Joanjo Berbel, com a conseller nacional de la Federació del Barcelonès-Nord, qui anirà al Congrés Nacional, ja que coincideix amb les activitats de la Festa Major Petita. Des de l’agrupació local del PSC està previst convocar una assemblea per informar la militància d’aquesta situació i del desacord que han mantingut amb les directrius de Pere Navarro.

 

La dimissió de Pere Navarro

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha decidit renunciar a liderar el partit després de la ronda de contactes que va obrir amb els líders territorials del partit i el sector crític arran de la davallada dels resultats a les eleccions europees. En un primer moment, Navarro va anunciar després del 25 de maig que convocaria un Consell Nacional per fer canvis a l’executiva del partit, una proposta que no ha estat suficient per diversos sectors del partit que han demanat en les darreres setmanes canvis més profunds i, fins i tot, un congrés extraordinari per canviar tota la direcció del PSC.

La renúncia de Pere Navarro a la primera secretaria del PSC ocupa la majoria de les portades d’aquest dijous. ‘El Periódico’ titula: “Navarro s’esborra”. ‘El Punt Avui’ indica: “Navarro se’n va (la crisi es queda)”. ‘Ara’: “Sense direcció”. ‘La Vanguardia’: “Navarro plega i deixa el PSC sumit en la divisió”. I ‘El Mundo’: “Pere Navarro sucumbe ante la presión del soberanismo”. Els altres tres diaris es decanten per la qüestió monàrquica.