Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Encara no se sap quan arribaran persones refugiades a Tiana

La manca d’informació continúa sent la veritable protagonista pel que fa a l’arribada de persones refugiades a l’Estat espanyol, a Catalunya i, òbviament, a Tiana. Ho ha posat novament de manifest Enric Morist, president de la Creu Roja a Catalunya, aquest dilluns, a una xerrada informativa que, sobre aquest tema, s’ha fet a la biblioteca Can Baratau.

A hores d’ara es continúa desconeixent quantes persones acollirà Catalunya i quantes d’aquestes vindrien a Tiana. Malgrat això, Morist ha explicat que la Creu Roja ja té planificat un programa d’acollida. Es farà, va dir, en dues fases: una d’acollida pròpiament, i una altra d’integració.

El pla de Creu Roja Catalunya preveu distribuir les persones refugiades de forma heterogènia pel territori. Això, va explicar el cap d’aquesta ONG,  implicaria rebre unes 20 persones per municipi, cosa que equival a 4 famílies:

 

Enric Morist va voler agrair les mostres d’interès i solidaritat que han fet arribar, tots aquests mesos, força entitats i molts ciutadans i ciutadanes de Tiana. Els va aconsellar això:

 

A les persones refugiades que arribin, es va explicar a la xerrada, també se’ls donarà un permís de treball. Serà només pels admesos al programa d’acollida de l’Estat. Es preveu que pugui ser un tema controvertit ja que, aleshores, un tipus de refugiat seguirà sent “il·legal” i un altre tipus tindrà, en canvi, documentació i permís de treball.

Morist va afegir que el pla d’acollida tindrà, sobretot, en comprte a l’hora de destinar les persones que arribin a un lloc o un altres tenint en compte la seva procedència (entorn rural o ciutat) i la formació.

Tot plegat, va remarcar el president de la Creu Roja catalana, “el que demana la nostra entitat és voluntat de tot l’Ajuntament, no només de l’equip de govern, i ajuda” -va assenyalar- “de les entitats socials del municipi i dels voluntaris”.

Dades que esgarrifen

Durant la xerrada, Morist va donar dades genèriques sobre l’arribada de refugiats. Moltes d’elles van esgarrifar la trentena de persones que va assistir a l’acte, com ara aquestes:

– Des que es va publicar la foto viral on sortia l’infant Ailan mort a la costa, han perdut la vida més de 140 nens i nenes.

– L’hivern ha arribat de ple als Balcans, on esperen milers de persones, a l’aire lliure, per poder passar a altres països europeus. Ara, les temperatures poden assolir els 10 graus sota zero.

– L’Estat Espanyol es va comprometre a rebre 18.000 refugiats. Fins ara només n’han arribat 18 dins del pla d’acollida.