Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Crida solidària per confeccionar bates de plàstic d’un sol ús

Al llarg de la crisi sanitària per la Covid-19 han sorgit diverses iniciatives per fabricar o fer arribar material sanitari als hospitals que s’estan quedant sense, com per exemple la iniciativa de les “Mascaretes solidàries” impulsada per tianencs i tianenques.

És el cas de l’empresa mataronina Cortiplex, que habitualment es dedica a la producció i comercialització d’etiquetes, envasos i bosses de plàstic i que s’ha adaptat a l’alerta sanitària pel coronavirus fabricant packs per a la confecció de bates de plàstic d’un sol ús per a hospitals i centres sanitaris.

Això vol dir que ells proporcionen el material, però necessiten tallers de confecció que produeixin aquestes bates de plàstic. És per aquest motiu que han fet una crida per trobar tallers, voluntaris i/o empreses que disposin de màquines overlock o plana amb capacitat per confeccionar aquestes bates.

Des de Cortiplex expliquen que tot va sorgir quan van veure un vídeo de les infermeres de l’Hospital de Granollers fent-se els EPI amb bosses d’escombraries. Va ser llavors quan van decidir començar a fabricar aquests packs, marcant-se com a objectiu donar un total de 20.000 unitats al Consorci Sanitari del Maresme. De moment, ja han aconseguit entregar 5.500.

Ara com ara, han pogut crear una petita xarxa de voluntaris amb associacions i petites empreses que els ajuden a fabricar aquestes bates, però continuen necessitant o bé particulars que disposin de màquines overlock o plana o tallers de confecció professionals. Per formar part d’aquesta iniciativa han habilitat el correu electrònic bates.solidaries@gmail.com.