Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els infants de fins a 13 anys poden sortir a passejar durant una hora al dia

Els nens i nenes de fins a 13 anys ja poden sortir al carrer durant una hora al dia. A partir d’aquest diumenge 26 d’abril, aquest inclòs, els infants de Tiana podran passejar no més enllà d’un quilòmetre de distància, acompanyats d’un sol adult i seguint unes mesures de seguretat per evitar els contagis.

Per evitar aglomeracions, s’ha aplicat una sortida esglaonada segons franges d’edat. Així doncs, es recomana que els infants de 0 a 5 anys surtin d’onze del matí a una del migdia i els de 6 a 13 anys de quatre a sis de la tarda. Com a màxim, un adult podrà sortir acompanyat de fins a tres menors, però no es permet la sortida de dos adults a la vegada.

Segons recull el document de preguntes i respostes publicat per Protecció Civil, els majors de 14 anys tenen els mateixos permisos i restriccions que els adults, perquè es considera que tenen autonomia per poder sortir a l’espai públic sols. Això sí, només poden fer les activitats permeses com anar a comprar o passejar el gos. Consulta tots els FAQS aquí.

La regidoria de Medi Ambient ha comunicat que durant aquest cap de setmana la secció local de l’ADF de la Conreria està realitzant inspeccions i controls d’accés a la Serralada de Marina. La llibertat de circulació de les persones continua limitada pel Reial Decret 463/2020.

Mascaretes infantils

Per sortir al carrer es recomana, tot i que no és obligatori, l’ús de mascareta, mocador o similar, excepte els més menuts de 0 a 3 anys. Entre divendres, dissabte i diumenge, l’Ajuntament de Tiana està repartint a domicili mascaretes infantils de fins a 5 colors diferents per a nens i nenes nascuts entre el 2001 i el 2013.

Això vol dir que les mascaretes estan homologades per la franja d’edat de 7 a 19 anys. Per a la franja de 0 a 6 no són efectives perquè no queden ben col·locades i no protegeixen a l’infant. Aquest material de protecció es reparteix seguint el cens dels nois i noies empadronats a Tiana que compleixen aquests requisits.

Tal com ha explicat el mateix Ajuntament, si teniu fills d’aquesta franja d’edat i durant aquest cap de setmana no heu rebut la mascareta, podeu comunicar-ho per escrit al 600 00 22 33 per saber com fer-vos-la arribar.