Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Crònica: audiència pública pressupostos 2019

La Sala de Plens ha acollit aquest dilluns l’audiència pública sobre els pressupostos del 2019. Amb totes les cadires ocupades, l’alcaldessa, Marta Martorell, i el regidor Jaume Darbra han sigut els encarregats d’explicar al públic en què consisteix un pressupost i les principals característiques del que es portarà a aprovació el dilluns 9 de setembre.

Després d’una feina que els ha portat tot l’estiu, amb la col·laboració de l’oposició, el resultat final serà un pressupost equilibrat amb una xifra de despeses i ingressos de 9.670.000 milions d’euros.

A més a més, gràcies a la incorporació del romanent líquid de tresoreria –un total de 660.336,49 euros- s’han pogut incloure un seguit d’inversions que, si s’aproven la setmana que ve, s’hauran de donar llum verda abans de finals d’any.

En total, són 9 projectes. Es tracta de la gespa al camp de futbol (240.000 euros); el programari per instal·lar videoactes a la Sala de Plens (25.000 euros); acabar el camí dels infants (20.000 euros); l’ampliació del carrer del Mig (35.000 euros); o la millora de l’accessibilitat en carrers com la Catequística, Enric Borràs, església fins a l’Antic Camp de Futbol, entre d’altres (70.000 euros); la segona fase de l’aïllament a l’Escola Tiziana (60.000 euros).

També inclou la millora de la mobilitat amb un radar pedagògic, reducció de la velocitat a Els Vessants i il·luminació al camí de la petanca (23.000 euros); millora dels lavabos exteriors del Casal (20.000 euros) i el sistema de refrigeració de la Sala Albéniz (167.336,49 euros).

L’acte va acabar amb un torn obert de preguntes per part del públic. Es van manifestar qüestions al voltant de la necessitat d’un espai per a gossos a Tiana, una demanda que ja fa temps que existeix, amb recollida de firmes per part de veïns i veïnes inclosa. També es va comentar la problemàtica amb els mosquits tigre i els plataners del carrer Matas i la reposició dels arbres que es malmeten.

Un tianenc va voler conèixer l’endeutament de l’Ajuntament de Tiana. L’alcaldessa va respondre que, actualment, es mou al voltant del 22-24%.

Les dues últimes qüestions van tractar sobre el centre del poble i les opcions de millora del comerç permetent que es tanqui un o dos cops cada mes per treure les parades al carrer, tal com es va fer amb la Fira Terra; i sobre la partida per l’arxiu històric.

[destacat_esquerra]

Enllaços d’interès

https://lalocal.tianat.cat.tianat.cat/lajuntament-organitza-una-audiencia-publica-per-tractar-els-pressupostos-del-2019/

[/destacat_esquerra]