Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Deixar algun llum obert podria evitar robatoris a domicilis durant el Nadal

La campanya nadalenca dels Mossos d’Esquadra aconsella als veïns de municipis com Tiana, formats per diverses urbanitzacions, diferents tècniques per evitar robatoris durant les vacances de Nadal. I és que són moltes les famílies que aprofiten aquestes festes per marxar fora. El cos policial recomana tancar bé les cases però fer-ho amb algun llum encès, deixar roba estesa, demanar a alguna persona de confiança que s’encarregui de treure el correu de la bústia i deixar les claus a algun familiar o amic per precaució. A Tiana, els encarregats de la campanya, han contactat amb diverses associacions de veïns com, per exemple, els de la urbanització de la Virreina.

 

Trobada dels Mossos d'Esquadra amb els veïns de la Virreina
Trobada dels Mossos d’Esquadra amb els veïns de la Virreina

 

La gent gran és un altre col·lectiu que també rep una atenció especial durant aquests dies. Així doncs, els Mossos han visitat diferents casals de gent gran, com l’Esplai de Tiana. Durant aquestes trobades els han explicat la perillositat que comporta portar massa diners en efectiu a la cartera o la precaució que cal tenir a l’hora de fer servir el caixer automàtic.

Trobada dels Mossos d'Esquadra amb l'Esplai de Tiana
Trobada dels Mossos d’Esquadra amb l’Esplai de Tiana

 

El cos policial també ha volgut parlar amb els comerciants d’arreu de la comarca. Tot i que a Tiana són pocs els casos de robatoris a les botigues, els han volgut recordar la importància d’utilitzar totes mesures de seguretat durant els migdies, horari en el qual es produeixen molts dels furts. A més a més, se’ls hi aconsella fer ingressos de forma periòdica.

Tots aquests consells formen part de la campanya que engeguen, cada any, els Mossos d’Esquadra quan arriba l’època nadalenca. Aquesta campanya es traduirà en una major presència policial als carrers, que es notarà, sobretot, en els eixos comercials, durant els esdeveniments d’oci nocturn, com per exemple la Cavalcada i les celebracions de cap d’any, i a les carreteres, amb un augment dels controls d’alcoholèmia. La campanya va començar el passat 16 de novembre i finalitzarà a mitjans de gener.