Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Dia dels parcs, dia de llegendes i d’il·lustracions

Aquest dimecres ha estat el Dia dels Parcs. Per això des de la BIlbioteca de Can Baratau conjuntament amb la xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tiana s’ha organitzat Diubixa’m un Parc. Una història en que la narradora Núria Clemares ha narrat la llegenda del Arbre dels Nassos i mentrestant l’Albert Arrayás els ha dibuixat. S’han basat en les llegendes de la zona tianenca i com no l’estrella ha estat l’Arbre dels Nassos que explica la llegenda de la novícia i el cavaller que està enamorada d’ella. Una història que a més està representada en els gegants de Tiana.

 

Aquesta història ha estat la que ha obert les narracions. Després ha estat el moment dels protagonistes més petits. Els infants que eren presents han estat els encarregats d’inventar una història. Un nen que han batejat com a “Jumfrau” i que viu al bosc, en una casa dalt d’un arbre. Allà hi fa vida i tot i tenir només 14 anys s’espavila prou bé. Les aventures i desventures d’aquest noiet, amb una monja i amb l’alcalde del poble han estat la clau d’una llegenda inventada pels oients del conte.

 

Al acabar la mateixa Nuria Clemares ha explicat el llibre Om que ha il·lustrat el mateix Albert Arrayás. Mentre aquest dibuixava als personatges en uns cubs de cartró que estaran exposats a la biblioteca.

 

Amb aquesta iniciativa Tiana s’ha sumat a la celebració del Dia Mundial dels Parcs que s’ha celebrat aquest 24 de maig.