Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Diego Sánchez: de professió, aquarel.lista

De la casa pairal de Lola Anglada i dels jardinets del mateix nom, al centre de Tiana, se n’han fet fotografies, dibuixos, pintures o il.lustracions. Els jardins, solen acollir concerts, actes polítics, berenars o, senzillament, passejades i converses.

Aquest dijous han estat, com d’altres vegades, font d’inspiració per fer-ne una aquarel.la. L’autor, en Diego Sánchez, explica que aquest racó del poble “és molt especial”:

 

Fa uns dies, en Diego va pintar una altra aquerel.la, també de Tiana, i l’acaba de vendre a un  afeccionat escocès, el senyor O’Connor, que es va quedar admirat, assegura el pintor,  del realisme què en Diego va donar a aquestes cases històriques de Tiana.

L’aquarel.la que pintava aquest dijous, a la plaça de la Vila, en Diego també la té venuda:

 

Darrerament, aquest aquarel.lista badaloní enamorat de Tiana ha pintat -i venut- una aquarel.la de Can Fatjó, la fabulosa casa modernista del carrer Sant Josep, edificada el 1914. Ha estat la mateixa propietària de la mansió qui li ha comprat.

En Diego Sánchez pertanty a un col.lectiu d’aquarel.listes de Badalona. Quan fa 14 es va quedar vidu, va començar a pintar per mitigar la tristor, ens explica. L’aquarel.la, assegura, li ha servit de teràpia. Els seus companys aquarel.listes de Badalona fa més de dues dècades que pugen sovint a pintar a Tiana:

 

El pintor badaloní ens assegura que “seguiré venint a aquest poble”. I apunta una idea: diu que amb el material sobre Tiana que tenen pintatr entre tots els seus companys, “podríem fer una exposició al poble”.

Qualsevol altre matí el podreu trobar, de ben segur, copsant la bellesa dels racons de Tiana.