Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Diferents reaccions sobre el 27 de setembre

Convergència i Unió de Tiana ha estat “a l’aguait” i esperant conèixer el resultat de les negociacions després del 9N. Ara qualifiquen l’anunci del president Mas de “bona notícia”. La seva presidenta, Olga Rué, creu que, tot i no haver-hi una llista conjunta, hi ha un full de ruta unificat i un “objectiu marcat”. Veu bé la proposta de fer les eleccions a la tardor.

 

Haver arribat a un acord també és positiu segons la presidenta d’Esquerra Republicana de Tiana, Maria de Gàdor Ayra. Tot i això els hagués agradat que les eleccions es celebressin abans de les municipals.

 

Ayra recorda que és important començar a treballar per recuperar la il·lusió de tots aquells que s’hagin pogut sentir decebuts. Considera que Catalunya està davant del que serà “la consulta definitiva”.

Iniciativa i la CUP s’allunyen més d’aquesta opinió. Des de la CUP, fins i tot, afirmen estar “enfadats” davant el que havia de ser una resposta amb “caràcter d’urgència”. Així ho ha explicat un dels seus membres, Àlex Rosa.

 

En la mateixa línia s’ha expressat la coordinadora d’ICV a Tiana, Maria Antònia Fort. Tot i això, creu que el més positiu és “haver trencat amb l’enfrontament”.

 

Des del PSC de Tiana troben “cansat” per a la ciutadania que es convoquin, per tercera vegada, unes noves eleccions al Parlament. Asseguren que “la gent necessita uns pressupostos reals perquè ho està passant malament”. Per aquest motiu demanen “seny” i “seriositat” a la política catalana. El secretari de comunicació del partit, Albert Sales, creu que aquesta serà la “sentència” del president Artur Mas.

 

“Serà un any molt entretingut”. Això és el que pensa el representant del Partit Popular a Tiana, Manuel Gonzalo, qui veu bé la decisió d’una nova convocatòria d’eleccions autonòmiques.

 

Tot i això, Gonzalo desitja que les forces sobiranistes no aconsegueixin una majoria el proper 27 de setembre.

 

El president anuncia eleccions per al 27 de setembre

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que les eleccions al Parlament s’avançaran al 27 de setembre del 2015, amb llistes separades i un full de ruta en comú. Mas ha acordat amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, que els comicis siguin després de l’estiu, i el president ha escollit aquesta data, tot just un any després que ell mateix signés el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. El primer dia de campanya electoral serà l’Onze de Setembre. També ha anunciat que el Govern i ERC reafirmen l’acord de legislatura signat fa dos anys i reactivaran les converses en els properes dies per aprovar els pressupostos.