Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Diversitat d’opinions a la cua dels cubells

Veïns i veïnes han format cues avui al Casal de Tiana per recollir els nous cubells d’escombraries amb xip identificatiu: el “Marronet”, per la orgànica i el de color gris pel rebuig. A partir del proper 5 de juny, es deixaran de recollir els residus que estiguin a altres cubells.

Entre els que els han anat a buscar aquest dilluns hi ha opinions ben diferents sobre el canvi tecnològic. Les més favorables són les d’Eloïna Gómez, Miriam Moya i Modest Vidal.

 

Aquest xip, gairebé invisible, servirà per  saber a qui pertany. Cada cop que un operari agafi un cubell, el camió, a través d’un detector, tindrà la informació sobre si ha estat recollit, a quina hora i quant temps ha tardat a fer aquesta feina. Un control que també ha provocat opinions contràries, com les de David Roca, Marta Espuny i Paquita Jaime.

 

Una de les preocupacions entre els tianencs era sobre la recollida de les escombraries del jardí. Ho han explicat Isabel Ruiz i Elena Carreras.

 

Des de Medi Ambient de l’Ajuntament han explicat a Ràdio Tiana que si aquest tipus de brossa sobrepassa la capacitat del cubell marró, es podrà deixar amb una bossa al costat. Recomanen, però, que quan hi hagi restes més grans, com branques, es truqui al telèfon de voluminosos, al 900102538, perquè el camió ho passi a buscar.

Aquesta modernització s’hauria fet després de detectar una baixada de la participació, per part de la població, en la recollida porta  a porta, sobretot en les comunitats de veïns. El desbordament de les àrees d’emergència d’escombraries i la fuga de residus cap a altres municipis també han motivat el canvi.