Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El projecte per reduir el trànsit del centre arriba al Ple

El ple municipal votarà, de forma inicial, el projecte que vol reduir el trànsit al centre del poble. Un pla que prohibirà l’accés a tots els vehicles de motor, entre les 11 del matí i les 17h de la tarda els dies feiners i entre les 11 del matí i les 20h del vespre els caps de setmana i dies festius. Veïns, comerciants i vehicles de servei o emergència, però, en seran una excepció i hi podran accedir sobre rodes. A més, la velocitat de circulació serà a 10 quilòmetres per hora com a màxim. Segons la proposta d’acord que es porta al ple, el “Retrobem-nos” pretén convertir aquests carrers en un espai de relació social, on sempre hi tindrà prioritat el vianant. Ho defensen, des del govern, el portaveu del PSC, Héctor González i el portaveu d’esquerra, Jordi Gost.

 

 

Després que els grups municipals es posicionin, l’Ordenança Municipal reguladora  del trànsit, s’exposarà públicament durant un mes. 30 dies durant els quals es podran presentar al·legacions o  reclamacions. El que encara dubte sobre la seva posició és el regidor del Partit Popular, Manuel Gonzalo.

 

Mentrestant, els altres grups de l’oposició de Tiana continuen insistint en una altra actuació urbanística: la que es troba entre el Passeig de la Vilesa i l’Avinguda Isaac Albéniz. Aquesta serviria per eliminar el doble revolt que hi ha entre els carrers Anselm Clavé i Antoni Clapés. Aquí, en l’actualitat, cotxes que pugen i autobusos que baixen es troben de cara. Acabar amb aquest problema hauria de ser prioritari, segons el regidr de Gent pel Progrés de Tiana, Ferran Pascual i el portaveu de Convergència i Unió, Enric Nolis.


 

 

Aquest serà un dels debats principals del ple municipal d’abril. Entre els punts de l’ordre del dia, però, també està previst reduir el preu de la residència de gent gran municipal per a alguns usuaris. Com que l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials ha suspès, de forma indefinida, la prestació econòmica vinculada al servei d’atenció residencial, a Tiana es faran una sèrie de descomptes tarifaris: entre els 150 i els 300 euros.