Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Dolors Sabater: “la gràcia és fer la política d’una altra manera”

És possible salvar, amb dignitat pel poble o ciutat que vols governar, la distància entre somni i realitat? Anit, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va deixar clar que sí. I no pas amb paraules sinó amb fets: ja fa un any que la coalició de forces progressistes i d’esquerres que lidera és a l’Alcaldia d’aquella ciutat i Sabater va poder explicar, en un sopar-tertúlia a Tiana, decisions ja preses molt concretes.

Junts per Tiana volia conèixer i donar a conèixer d’aprop tot plegat. Per això ha organitzat un sopar-tertúlia, aquest dijous, en què l’alcaldessa de Badalona ha respòs a moltes preguntes, tot compartint sopar a L’Avi Mingo, amb una cinquantena de persones.

Aquest format d’acte polític és molt especial per a Junts perquè atreuen persones que no anirien a un altre tipus d’acte de l’agrupació d’electors. Ho explica Isaac Salvatierra, portaveu municipal de Junts:

 

Durant el sopar-col.loqui Dolors Sabater, que és mestra d’educació especial, va desgranar els seus començaments en la militància de base a Badalona. Es va formar, va explicar, dins el moviment veïnal i antimilitarista de la ciutat, al període postfranquista:

 

Ara,  després d’haver dit que moltes vegades que no ho faria per rebuig al funcionament dels partits, s’ha posat en política. Ho ha fet, va dir, perquè pot encapçalar un “moviment unitari i gens partidista”:

 

Dolors Sabater afirma que ella encara somia en construir “un autèntic moviment transversal i aglutinador”, malgrat que hi ha grans temes de ciutat que ja estaven engegats quan ella va assumir l’Alcaldia, per exemple el tipus d’urbanisme desaforat de moltes zones noves de Badalona.

 

L’alcaldessa de Badalona veu el futur proper com una carrera de fons, plena de petites però significatives transformacions, que a la llarga esdevinguin essencials. Com la transformació que el seu equip ja ha engegat dins mateix del consistori:

 

Junts per Tiana té previst fer altres sopars- tertúlia com el d’anit encara que, per ara, no hi ha dates dels propers.

D’altra banda, la botifarrada que Junts havia organitzat a Tiana per aquest dissabte, s’ajorna fins el juliol a causa de la previsió de pluja.