Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Una escletxa per entrar al món secret dels cartoixans

El món interior, gairebé hermètic, dels cartoixans, la seva vida en silenci desperten sempre força curiositat. Qui vulgui acostar-s’hi de la mà de qui va ser monjo de clausura té una cita, el 12 de maig, a la biblioteca Can Baratau.

S’hi presenta el llibre “El gran silenci”. L’autor és l’exmonjo Marcel Capellades, ara ermità. Ens endinsa, a l’obra,  en la intimitat de la Cartoixa de Montalegre, monestir de clausura, i en la seva intensa forma d’entendre el més senzill de la vida. El secretari de l’associació d’amics de la Cartoixa de Montalegre, Enric Ricart, ens explica més coses de la figura d’aquest escriptor:

 

La vida en un monestir de clausura no té per què ser trista, ni de fet ho és, afirma Enric Ricart. Aquesta certesa és part del que ell ha copsat durant la lectura d'”El gran silenci”:

 

Potser perquè la pau interior que tant es treballen els guia quotidianament, el cert és que els monjos no són, en absolut, persones callades ni poc comunicatives. L’Enric assegura que això són prejudicis, fruit del desconeixement d’un món com el de la clausura:

 

L’acte de Can Baratau el presentarà el també escriptor Lluís Carbonell, expert en aquests temes.

Enric Ricart ha aprofitat per recordar, també, que el proper 26 de maig, diada de Corpus, els homes que ho vulguin poden assistir a missa, a 2/4 de 9 del matí i, seguidament, a la processó de Corpus que els monjos fan per dins de La Cartoixa de Montalegre. És un dels 2 únics dies de l’any en què es pot entrar dins del monestir.