Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Dos compositors clàssics i dos de contemporanis al festival de sardanes d’enguany

Tornen les ballades de sardanes a la fresca, els dimecres de juliol a Tiana. El dia 5 hi haurà la primera de les 4 sessions habituals, una cadascun dels dimecres d’aquell mes.

Però aquestes no són unes sardanes a la fresca sense més, remarca la seva organitzadora, Dolors Solà, la Leles, ja que el festival d’Estiu de Cobles i Compositors -el nom veritable d’aquesta trobada anual- dóna molta importància als propis compositors triats per cada edició. Ho explica la mateixa Leles:

 

Per a l’edició d’enguany, doncs, els compositors s’han tornat a triar acuradament. Com sol ser habitual, explica la Leles, n’hi haurà de clàssics i de contemporanis: dos de cada, aquest cop. El dia 5 engegarà el festival un compositor de renom dins del món sardanista: Ramon Vilà i Ferrer, el catàleg d’autor del qual es composa de més de 250 sardanes.

 

El programa, que aquest any “els apassiona”, en paraules de la Leles, es completa amb un altre compositor clàssic el 19 de juliol: en  Domènec Moner. El segon i quart dimecres del mes serà el torn de dos compositors contemporanis: Xavier Molina, de Blanes, i Olivier Marquès, de Perpinyà. És el primer cop que el festival de sardanes de Tiana compta amb un compositor de la Catalunya Nord:

 

El Festival que es farà, com sempre, a l’Antic Camp de Futbol, comptarà també aquest any amb el concurs de sardanes revesses (que es toca en acabar la sisena sardana) i amb el Menú Sardanista a preu sardanista, remarca l’organització.