Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Dos plens, plens de simbolisme

En poc més d’una hora, a les 19h, comença un ple municipal molt curt en un dia que pot ser molt especial, ja que, d’altra banda, a les 18h (momentànemanent ajornat també a les 19h) comença el ple al Parlament de Catalunya, en què el president de la Generalitat podria fer la declaració unilateral d’independència (DUI).

Un ple municipal atípic

El de les 19h, a Tiana, serà, sobre el paper, un dels plens municipals més curts dels darrers temps. Almenys així ho indica l’ordre del dia en què, sembla que finalment, no s’inclourà la declaració de persones non grates per al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el delegat del Govern espanyol a Catalunya i Enric Millo, tot i que així ho va anunciar la setmana passada l’alcaldessa.

El curt ordre del dia respòn també a un fet directament relacionat amb el referèndum: 3 dels 4 partits de l’oposició -PDeCat, Jnts i la CUP- van anunciar el 25 de setembre que aturaven la seva activitat municipal fins passat l’1-O. Ho feien en protesta per l’actitud de l’alcaldessa cap a la celebració del referèndum a Tiana, van explicar.

A més, serà el primer ple en que, de forma ja oficial, ERC no forma part de l’equip de govern. Ara per ara, hi són només els 4 integrants del grup municipal del PSC: Ester Pujol, Núria Garcia, Núria Blasco i Xavier Doñate.

El ple municipal s’havia de celebrar, com és habitual, el primer dimarts de mes, és a dir, dimarts 3 d’octubre. Però aquell dia, amb motiu de l’aturada de país a la qual es va sumar també l’Ajuntament, el ple es va ajornar per aquest dimarts. Un dia, tanmateix, que també està ple de rumors, símbols -per ara- i podria passar a la història per ser, a més, el dia en què es declara la independència de Catalunya. De ben segur, molts tianencs i tianenques seguiran el ple del Parlament des de casa o als carrers de Barcelona directament.

El ple municipal, com sempre, el podreu seguir des del 107.2 de la FM o, per internet, des del web de La Local-Ràdio Tiana.