Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El 50% de les dones ateses pel SIAD Maresme pateixen violència masclista

El Servei d’Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Maresme, el SIAD, va publicar coincidint amb la celebració del 25N la xifra de dones que han atès al llarg del 2018. En total, han sigut 197 dones, la meitat de les quals són víctimes de violència masclista. Els mesos de setembre, octubre i novembre han estat especialment difícils per l’increment detectat en els casos de violència física.

Des del mateix SIAD, les professionals dels serveis d’atenció a les dones asseguren que les xifres són importants, però que són relatives ja que encara avui dia hi ha moltes dones que no s’atreveixen a explicar, i menys denunciar oficialment, les agressions que pateixen.

El SIAD és un servei d’informació i atenció a les dones que presta el Consell Comarcal amb el suport de l’Institut Català de les Dones. El SIAD Maresme atén dones dels 25 municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants, entre els quals es troba Tiana, ja que Mataró, Pineda de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar disposen de servei propi.

Per contactar amb aquest servei, es pot trucar al número de telèfon 93 741 16 22 o enviar un correu a siad.maresme@ccmaresme.cat