Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament de Tiana fa un minut de silenci per la treballadora social de Salt que va ésser apunyalada

El passat divendres 23 de novembre, una treballadora social de Salt va ésser apunyalada a l’abdomen quan sortia del seu centre de treball. L’agressor era un home que ja havia estat detingut anteriorment per provocar desperfectes al centre obert infantil de Salt i a vehicles de personal.

Per tal de demostrar el seu rebuig cap aquest fet i manifestar el suport als companys i companyes de les àrees de Serveis Socials, els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Tiana han fet un minut de silenci aquest dimarts a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila.

La concentració s’ha acompanyat de la lectura del comunicat elaborat pel Consell Comarcal del Maresme i que tenia com a objectiu principal que fos llegit per tots els ajuntaments que formen part de l’Àrea Bàsica del Consell Comarcal del Maresme.

En el comunicat, s’adverteix que aquest no és un fet aïllat. Citant textualment, es diu que “és totalment inacceptable l’increment de les agressions, tant verbals com físiques, que s’estan produint en els darrers anys i que ens situa, com a professionals de Serveis Socials i treballadores públiques, en una situació de risc i indefensió. Aquesta amenaça que venim denunciant com a col·lectiu des de fa temps, malauradament s’ha convertit en una realitat amb la companya de Salt”.

El comunicat acabava instant a tots els ajuntaments de la comarca del Maresme a aprovar el “Protocol de protecció al personal dels serveis socials bàsics davant possibles agressions de persones usuàries”.

La treballadora social va ingressar a l’UCI de l’Hospital Josep Trueta amb pronòstic reservat. Segons informava l’ACN aquest dilluns, la dona ja ha sortit de l’Unitat de Cures Intensives i evoluciona favorablement. Aquest mateix dilluns, el jutge ha enviat a presó a l’agressor.