Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El millor residu és aquell que no es produeix

Per tancar la setmana europea de la prevenció de residus, la regidoria de medi ambient ha organitzat una fira de segona mà on també hi ha hagut una autòpsia de bosses abandonades.

Després d’una setmana amb iniciatives com l’ús de bosses reutilitzables i el taller de compostatge, Tiana tanca la setmana amb aquesta activitat, on se li dona un nou ús a molts productes que els tianencs i tianenques ja no utilitzen.

El Parc dels Teletubbies s’ha omplert de paradetes de segona mà on molts s’han pogut treure alguns calerons, com ara el curs de 6è de l’Escola Lola Anglada, que ha estat recollint diners per marxar de colònies. Ens ho explica una de les alumnes de l’Escola, la Berta:

 

D’altra banda, a sobre de la fira hi havia l’autòpsia de les bosses d’escombraries que s’han deixat fora del contenidor a Tiana. Un dels encarregats de buidar i analitzar les bosses, el Josep, ens explica que hi havia dins d’aquestes:

 

Les dades dels residus que hi havia dins de les bosses són les següents:

  • Form: 34,79kg (30,4%)
  • Vidre: 5,81kg (5,08%)
  • Paper i cartró: 8,99kg (7,87%)
  • Envasos: 12,9kg (11,4%)
  • Resta: 13,08kg (11,4%)
  • Altres: 2,39kg (2,09%)
  • Malbaratament alimentari: 9,58kg (8,39%)

 

En total, s’han trobat 87,9kg de residus abandonats. El regidor de medi ambient i sostenibilitat, en Xavier Doñate, es mostra indignat davant d’aquestes dades i informa que a partir de desembre es multarà a aquells que deixin les bosses al carrer:

 

Tot i la problemàtica de les bosses abandonades, el regidor fa una valoració positiva de la setmana europea de prevenció de residus a Tiana:

 

La regidoria de medi ambient i sostenibilitat, ha aprofitat l’activitat de diumenge per promoure l’ús de l’aplicació “Civiwaste“, la nova app de recollida selectiva de Tiana. A través de l’aplicació es pot consultar els horaris de recollida, sol·licitar cubells, notificar d’incidències i accedir a premis i avantatges.