Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Banc de Sang arriba aquest divendres al Casal de la Gent Gran

El Banc de Sang arriba aquest divendres 20 de novembre a Tiana. La campanya de recollida de sang es farà al Casal de la Gent Gran entre les deu del matí i les dues del migdia i entre les cinc de la tarda i les nou de la nit.

Des de l’esclat de la pandèmia, les campanyes compten amb mesures de seguretat i higiene, com dur-les a terme en espais més amplis com centres culturals, pavellons o casals en comptes de l’autobús de donació habitual i reservar hora a través de la seva pàgina web per afavorir una donació esglaonada i sense aglomeracions.

A més, un cop s’arribi al lloc indicat, serà obligatori rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb un gel esterilitzant. També es prendrà la temperatura i es disposarà d’un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari.

Els treballadors i treballadores del Banc de Sang aniran equipats amb mascareta protectora i guants, que es canviaran entre donació i donació.

A l’hora de publicació d’aquesta notícia, ja hi ha 50 donants apuntats i 14 places lliures entre dos quarts de dotze del migdia i dos quarts de nou del vespre.

Recordeu que pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos i es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

A més de la donació a tots els centres hospitalaris amb espai de donació de sang, durant aquesta tardor el Banc de Sang ha organitzat més de 60 campanyes setmanals arreu de Catalunya. Fins que finalitzi la tardor, el pròxim 21 de desembre, caldran a Catalunya més de 60.000 donacions de sang.