Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Gran Recapte s’adapta a la crisi sanitària amb una campanya virtual de donacions

Aquest dilluns 16 de novembre s’ha donat el tret de sortida al Gran Recapte organitzat pel Banc dels Aliments. Una iniciativa solidària que, enguany, s’ha hagut d’adaptar a la “nova realitat” que ha deixat la Covid-19. Sota el lema “La nova realitat és una nevera buida”, el Banc dels Aliments ha reinventat la campanya massiva de recollida d’aliments per convertir-la en una campanya virtual de donacions.

Per participar, es pot fer per dues vies. La primera, fent una donació als establiments de les cadenes de supermercats que es sumen a la iniciativa del Gran Recapte. A Tiana, són els dos Condis, el situat a l’Avinguda Isaac Albéniz i el d’Avinguda Ciutadella.

El personal de la botiga convidarà a fer donacions a l’hora de pagar a caixa a través d’un Codi Gran Recapte. Cada codi tindrà un import estipulat, que va des d’un fins a cinquanta euros, tot i que també es podrà donar una xifra més alta.

Un cop finalitzat el Gran Recapte, el Banc dels Aliments disposarà de l’import íntegre de les donacions per a poder adquirir aliments bàsics. La donació als supermercats estarà activa fins al dissabte 21 de novembre.

La segona via és fer directament una donació per internet a través de la pàgina web que han habilitat per a l’ocasió o bé enviar-la per Bizum al 33596.

Segons expliquen des del Banc dels Aliments, la irrupció de la Covid-19 ha provocat un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat. Al llarg del 2020, han distribuït més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262.000 persones. Una situació d’emergència social que preveuen que s’allargui al llarg dels pròxims mesos i anys, provocant que afecti a més persones.