Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Banc de Sang i BSA organitzen una marató de donació de sang a l’Hospital de Badalona

La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona acollirà dimecres 5 de juliol, de 9 a 20 hores, una marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST) i Badalona Serveis Assistencials (BSA). Aquesta marató serà la tercera que organitzen BSA i el BST després de les dues celebrades l’any passat amb motiu del 90 aniversari de l’Hospital Municipal de Badalona.

Per participar cal reservar hora a través de la web www.donarsang.gencat.cat, tot i que, si queden cites disponibles, es podrà donar sang sense reserva prèvia. En el moment de la redacció d’aquesta notícia encara queden 51 places disponibles. En general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut, tingui entre 18 i 70 anys i un pes de 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada.

Les persones menors de 40 anys també podran registrar-se com a possibles donants de moll d’os i com a potencials donants de llet. Per al Banc de Sang, cal que més joves es registrin com a donants de moll d’os per augmentar les possibilitats de trasplantament de pacients amb leucèmia. Cada any 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l’Estat espanyol i el trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang.

Els tianencs i tianenques, però, tindran una altra oportunitat per donar sang el divendres 14 de juliol. La unitat mòbil del Banc de Sang s’instal·larà davant del parc de l’antic camp de futbol, al Carrer Matas amb Passeig de la Vilesa, entre les deu del matí i les dues del migdia i entre les cinc de la tarda i les nou de la nit.

La marató s’emmarca en la campanya d’estiu del Banc de Sang, que té l’objectiu de recordar que en aquestes dates els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. El canvi d’hàbits de la ciutadania i la calor són les principals raons per les quals baixen les donacions durant aquests mesos. A Catalunya cada dia fan falta 1.100 donacions per donar resposta a les necessitats dels malalts.