Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Banc de Sang torna aquest divendres al Casal de la Gent Gran

El Banc de Sang torna aquest divendres 19 de febrer a Tiana. La campanya de recollida de sang es farà al Casal de la Gent Gran entre les deu del matí i les dues del migdia i entre les cinc de la tarda i les nou de la nit.

Recordem que, des de l’esclat de la pandèmia, les campanyes compten amb mesures de seguretat i higiene, com dur-les a terme en espais més amplis com centres culturals, pavellons o casals en comptes de l’autobús de donació habitual i reservar hora a través de la seva pàgina web per afavorir una donació esglaonada i sense aglomeracions.

A més, un cop s’arribi al lloc indicat, serà obligatori rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb un gel esterilitzant. També es prendrà la temperatura i es disposarà d’un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari. Per últim, els treballadors i treballadores del Banc de Sang aniran equipats amb mascareta protectora i guants, que es canviaran entre donació i donació.

A l’hora de publicació d’aquesta notícia, ja hi ha 63 donants apuntats i 17 places lliures entre les dotze del migdia i dos quarts de nou del vespre.

Recordeu que pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys, que pesi més de 50 quilos i es trobi bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

Les xifres del 2020

Malgrat les dificultats per a anar a donar sang que hi ha hagut durant el 2020 a causa de la pandèmia, el Banc de Sang ha publicat que s’ha aconseguit una xifra de donacions molt similar a la de l’any anterior.

En total, es van fer 239.367 donacions de sang, 19.039 de plasma i 1.307 de plaquetes en els 16 hospitals amb espai de donació o en una de les 4.000 col·lectes mòbils organitzades per tot el territori des de gener a desembre. A Tiana, durant l’any 2020 es van aconseguir 233 donacions de sang.

A més, des del Banc de Sang i Teixits destaquen que, malgrat la pandèmia, hi ha hagut 22.379 persones que han donat sang per primera vegada.