Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Nadal s’encén a Tiana amb llums pels carrers

Ja és Nadal a Tiana. De conjunt amb el fred i l’abric, han arribat els llums nadalencs. El poble brilla i fa olor de festa tradicional des de divendres 4 al vespre.

llums

Si us hi fixeu, els colors que més veureu pel poble són el verd, el blanc, el groc i el vermell. I és que la gran majoria de les figures de l’enllumenat tianenc són d’aquests colors. Algunes tenen forma, com ara les estrelles que envolten la rotonda d’entrada a la vila i el camí fins al Parc de l’Antic Camp de Futbol. D’altres, són simplement motius decoratius que donen un toc festiu als carrers i barris.

La Local ha sortit al carrer per saber què en pensen els tianencs de l’enllumenat nadalenc d’aquest any.

Tianencs satisfets

N’hi ha que han quedat “encantats” amb la decoració lumínica del poble. Adjectius com “bonica”, “brillant” i “nadalenca” són els que més hem sentit quan hem sortit a preguntar. Aquí en teniu algunes de les opinions:

 

llums6

Tianencs insatisfets

D’altres creuen que els carrers estan més “pobres que l’any passat” i que el carrer principal del poble “està inanimat”. Reclamen, per tant, més il·luminació i ambient al bell mig del poble, on hi ha els comerços i on la gent hi fa més vida.

 

llums3

Zones poc il·luminades

Tot i que el poble llueix llum i color, hi ha zones del poble que no estan decorades. És el cas, per exemple, del Barri de’n Gosch o el de la Ciutadella. I és que es tracta de zones que, tradicionalment, no han estat mai il·luminades.

És per això que aquest any l’Ajuntament de Tiana ha volgut apostar per fer arribar l’esperit nadalenc també allà, concretament al Barri de’n Gosch. Tot i això, encara no ha estat possible fer-ho.

Malgrat que alguns tianencs voldrien més llum pel centre i pels barris del poble, n’hem trobat que estan d’acord en que només n’hi hagi pel centre. Diuen que menys llum afavoreix “el bon descans dels veïns dels carrerons petits” -perquè la llum es cola per les finestres – i que afavoreix, també, “el comerç tianenc ja que crida l’antenció dels compradors”.

 

Llums encesos i balcons decorats. Només queda un detall per donar el tret de sortida definitiu al Nadal a Tiana: l’encesa de l’arbre de la Plaça de la Vila. El mític i familiar acte serà aquest divendres dia 11, a les 18.30h. Comptarà amb la col·laboració del cor infantil de la Societat Coral Joventut Tianenca i amb l’Escola Municipal de Música i Dansa, que donaran un toc musical a la vetllada.

IMG_0531