Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana pateix diversos robatoris en les últimes setmanes

Aquest dissabte a la tarda, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han hagut d’intervenir a l’Avinguda Joan Garí per un avís de robatori. Els lladres van entrar per la porta del darrere del número 35 de l’avinguda i es van endur joies i diners.

IMG_0520

Segons testimonis veïnals, al cap d’una estona van intentar robar en un altre habitatge però l’acció dels Mossos i de la Policia Local va evitar que s’acabés produïnt. Tot i això, els lladres van fugir amb un vehicle de la marca “Mercedes” de color blau i no van ser trobats pels agents. La Policia va organitzar un control a l’entrada de la B-20 que va provocar llargues cues.

Testimonis dels robatoris

La Camille Lacouture viu el número 35 de l’Avinguda Joan Garí, la casa on van entrar a robar aquest dissabte. La Local ha pogut entrevistar-la l’endemà dels fets. Diu que “van forçar la finestra de la cuina i van anar directament a l’habitació de matrimoni i als despatxos de la casa”.

 

La Camille ha explicat que la Policia els va confirmar que els lladres aprofiten quan no hi ha ningú a les cases, i que solen robar entre les 18h a les 21h. Ataquen, explica la recent afectada, els habitatges envoltats de matolls, per on poden escapar i per on és més difícil enxampar-los.

 

IMG_0516

Deixar llums obertes i bloquejar finestres i portes són les consignes que els agents van donar ahir a la Camille. Ella les vol transmetre als veïns del poble i de la zona.

 

IMG_0519

La Local també ha parlat amb altres veïns del carrer que asseguren haver patit robatoris les últimes setmanes. En aquest cas, els lladres van entrar per la porta del safareig d’una altra casa veïna, forçant la porta i arrencant-ne el sistema d’alarma. Després de destrossar el dormitori i endur-se’n joies, diners i aparells electrònics, els lladres van marxar per la porta que dóna a La Conreria. Així ho explicava la veïna:

 

IMG_0521

Més enllà del valor econòmic de les joies i els diners robats, els veïns senten la pèrdua de records de família o regals especials:

 

D’altres veïns es queixen de la poca vigilància policial del poble, sabent que últimament hi ha robatoris.

 

La Camille, però, defensa la bona actuació del agents i creu que “fan el que poden amb els mitjans dels quals disposen”.

 

El cap de la Policia Local de Tiana, Tomás Cabrejas, ha confirmat a La Local que hi ha hagut diversos robartoris al poble el passat pont. Tot i això, ha afirmat que “Tiana segueix sent un dels municipis més segurs del Baix Maresme“.

Segons d’altres informacions veïnals, també s’ha produït recentment un robatori al carrer Roderic Robert. Allà, càmares de seguretat de l’habitatge en qüestió van enregistrar un home encaputxat que va aconseguir escapar de la Policia.