Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El bàsquet tianenc en contra de la nova llei de les professions

L’entrenador del Bàsquet Tiana, Sunyol Costa, s’ha mostrat molt descontent amb la nova Llei de l’exercici de professions esportives del 2008, que havia d’entrar en vigor a principis de l’any que ve. L’entrenador del primer equip de l’entitat considera que és una idea molt bona fer de l’entrenador una professió, però considera que no està ben formulada.

 

Sunyol Costa explica que avui en dia és molt complicat dedicar-se únicament a la feina d’entrenador i que aquesta titulació hauria d’aportar unes garanties mínimes en molts aspectes. A més, segons ell, hauria de comptar amb el suport de la Generalitat i dels clubs per poder fer que aquesta llei sigui aplicada de manera coherent. Sunyol Costa

 

El tècnic del Tiana creu que avui en dia no és un bon moment per tirar-ho endavant. Considera que hi ha molts condicionants que van en contra d’aquesta llei i d’aquesta titulació i que caldria una coordinació entre Federació Catalana de Bàsquet i Departament d’Ensenyament.

De moment s’han recollit més de vuit mil signatures en un acte d’unitat que demostra que tot el col·lectiu hi està en contra. Fins i tot el mateix Sunyol Costa que té la titulació necessària.

 

Aquesta polèmica ha portat a molts entrenadors a mostrar-se contraris a la situació actual generada a partir d’aquesta llei.

 

Altres personatges de la vila també hi estan en contra

En el programa la Rematada, de Ràdio Tiana, els seus tertulians també han expressat el seu rebuig a aquesta situació. En aquest sentit Josep Maria Oleart, que ha estat entrenador d’equips com el Granollers o el Murcià, creu que aquesta mesura només té fins recaptatoris.

 

Per altra banda Gifré Lluís, membre de la Junta directiva de l’Associació d’entrenadors de Catalunya, explica que aquest tant ell com l’Associació estan completament en contra de que es faci aquesta llei, com ell mateix ha explicat a la tertúlia de La Rematada.

 

En la mateixa línia de declaracions es movia Pep Morales, el que va ser entrenador del Bàsquet Tiana fa anys i jugador de la Penya. Creu que aquesta situació s’ha viscut d’una manera molt estranya i que té un punt de corrupte.

 

L’Associació d’entrenadors catalans també hi està en contra

Des de l’Associació d’Entrenadors Catalans, el seu president Joan López sempre s’ha mostrat en contra del que marca aquesta llei. Creu que “les lleis estan per complir-les” però també considera que “s’haurien d’adaptar a la realitat existent”. Per aquest motiu estan amb els entrenadors, com ell mateix ha explicat, Joan López

 

A més creu que cal diferenciar el que són els clubs professionals dels amateurs. Per a ell, un percentatge molt elevat d’aquests entrenadors no es volen guanyar la vida amb l’esport i ho fan com a un fet d’ajut i de manera molt poc remunerada

 

El president de l’Associació d’Entrenadors Catalans de Bàsquet també ha afirmat que “la majoria de les seleccions estatals estan nodrides per jugadors catalans, per tan no ho estarem fent tan malament.

De moment queda aplaçada

La Secretària General de l’Esport ha confirmat dilluns la moratòria en les sancions per a la regularització dels títols d’entrenador. Aquesta havia d’entrar en vigor al gener de 2015 però ha quedat ajornada i, per ara, sense nova data. La Federació Catalana de Bàsquet, la primera federació que havia començat a fer els tràmits, vol aprofitar aquesta nova moratòria per treballar conjuntament en l’aplicació de la Llei però en unes condicions que satisfacin a tothom.