Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El jovent que escull el final de la història

En el marc del Dia Mundial per l’eliminació de la violència envers les dones a Tiana continua havent-hi activitat dedicada a la igualtat de gènere. Aquesta vegada ha estat el torn dels nois i les noies més joves. L’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut Tiana ha canviat la rutina habitual per participar a l’obra de teatre fòrum “És de conya”. Ells mateixos han estat els encarregats de decidir el final d’aquesta història, que gira al voltant de la problemàtica de la violència de gènere. Ho ha explicat la dinamitzadora de l’Associació Nus, Andrea Calsamiglia.

 

"És de conya" a la Sala Albéniz
“És de conya” a la Sala Albéniz

L’Associació Nus porta aquesta obra arreu de Catalunya i s’adapta al seu públic. Fins i tot, l’han adaptat al castellà per portar-la a Madrid. Aquesta setmana, per exemple, també han estat als Instituts Vilatzara i Pere Ribot de Vilassar de Mar. I és que molt sovint tracten amb estudiants adolescents.

 

Alumnes durant l'espectacle
Alumnes durant l’espectacle

Aquesta és una activitat de prevenció de riscos organitzada tant pels departaments de joventut com d’igualtat de l’Ajuntament. De fet, forma part de l’itinerari, gimcanes, tallers o xerrades, que al llarg de tot l’any treballa amb l’alumnat de l’Institut per la sensibilització cap a la igualtat de gènere.