Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Camí de l’Alegria, ja pavimentat, es reobrirà aquest divendres

Aquest divendres per la tarda quedarà obert del tot el tram del Camí de l’Alegria que l’Ajuntament acaba de pavimentar. Finalment, s’ha optat per no fer servir el formigó ni encimentar el tram entre Can Cirera i l’entrada al cementiri.

IMG_4241

El material amb què s’ha pavimentat tot el camí, inclòs l’esmentat tram, és una barreja de ciment, terra del mateix camí (sauló) i altres materials, bàsicament additius. Tot això, després, s’ha compactat i posteriorment, un cop llaurada tota la longitud a pavimentar, el Camí s’ha reomplert amb la barreja i s’hi ha passat una mena de rodet que ho ha assentat tot.

Una mostra de la barreja compactada amb que s'ha pavimentat el Camí de l'Alegria
Una mostra de la barreja compactada amb que s’ha pavimentat el Camí de l’Alegria

Les obres van començar la setmana passada i van quedar enllestides a començament d’aquesta, abans del previst. Durant uns dies, i fins divendres,  no s’hi pot circular amb cap mena de vehicle perquè cal que el pavimenti “s’assenti i es compacti bé” ha explicat la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia:

 

La regidora ha tornat a recordar que els tractaments que l’Ajuntament havia de fer fins ara al tram pavimentat cada cop que plovia fort, perquè s’hi pogués tornar a circular, van costar l’any passat uns 40.0000 euros.

IMG_4236

Núria Garcia ha admès que la solució que s’ha acabat triant per pavimentar el Camí de l’Alegria “no és de per vida sinó que, periòdicament, caldrà fer-hi un manteniment”. Uns treballs que, en principi, ha afegit, no caldrà fer fins d’aquí a 5 anys, segons els han assegurat:

 

Aquesta és la textura del nou paviment del Camí, al tram a tocar del cementiri
Aquesta és la textura del nou paviment del Camí, al tram a tocar del cementiri

La regidora d’Urbanisme, malgrat tot, no s’ha estat de donar la seva opinió com a arquitecta:

 

Posar formigó al tram esmentat era, doncs, per a l’equip de govern el que representava, diu Garcia, “el mínim risc”. Tot i això, no es penedeix d’haver hagut de canviar el projecte en aquest punt:

 

La pavimentació del Camí de l’Alegria ha estat un tema polèmic. Ha enfrontat equip de govern i part de l’oposició des de l’estiu. I és que, inicialment, el tram entre Can Cirera i el cementiri s’havia previst pavimentar amb formigó, fet al qual s’hi van oposar els grups municipals de Convergència, Junts per Tiana i la CUP. CDC i Junts, a més, han acusat reiteradament l’equip de govern d’opacitat informativa en aquest tema.