Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montgat estrenarà plaça de la Vila l’octubre de l’any vinent

La plaça de la Vila de Montgat i el pàrquing que es farà just a sota estaran enllestits l’octubre del 2016, ha explicat a La Local l’alcaldessa del municipi veí, Rosa Funtané.

El pàrquing anirà just a sota d'on ara ja treballen les màquines
El pàrquing anirà just a sota d’on ara ja treballen les màquines

Encara que formalment les obres de la plaça han recomençat aquest dimarts, ja fa una setmana que les excavadores tornen a treballar al replà de davant de l’Ajuntament. Tot el projecte va engegar just abans de les eleccions municipals, el passat mes d’abril. Però 4 mesos després, al moment de començar a foradar el terra per construir el pàrquing, els tècnics van trobar-hi un tipus de rocs que impedia seguir endavant. Ho explica Rosa Funtané:

 

Finalment, el setembre es va acordar seguir endavant amb el mateix projecte i, a més, es va aconseguir no encarir-lo, afegeix l’alcaldessa. Seguirà endavant, doncs, el pàrquing soterrat de dues plantes per a 42 vehicles i la remodelació de la plaça de la Vila, on ja no s’hi podrà aparcar. Una part de les places de la primera planta del pàrquing la podran fer servir gratuïtament les persones que vagin a fer tràmits a l’Ajuntament.

La nova plaça de la Vila de Montgat serà, per tant, un espai diàfan, només per a vianants i amb arbres. Tota la plaça s’elevarà un metre respecte a la seva alçada actual: això farà que hi hagi una vista espectacular del mar. Els vehicles seguiran circulant per on ho fan ara però quedaran separats de l’espai de vianants per unes proteccions, ha explicat Rosa Funtané, que ha afegit que, amb la nova plaça, els montgatins ja tene un punt de trobada:

 

L’interior de l’edifici de l’Ajuntament també l’estan remodelant. A l’edifici de l’Ajuntament només hi treballa Alcaldia i els regidors. Els tècnics i treballadors municipals s’han traslladat ja fa mesos a d’altre dependències però està previst que puguin tornar el mes de febrer, ha explicat l’alcaldessa.

A l'edifici de l'Ajuntament ara només hi funciona Alcaldia i els regidors i regidores de l'equip de govern
A l’edifici de l’Ajuntament ara només hi treballa Alcaldia i els regidors i regidores de l’equip de govern

Els diners del projecte provenen de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’Ajuntament de Montgat hi ha fet una petita aportació.

Deute de Tiana a Montgat

D’altra banda, Rosa Funtané ha tret importància al deute que l’Ajuntament de Tiana té amb Montgat, arran del conveni de Promoció Econòmica. Una pregunta de Junts per Tiana al darrer ple municipal així ho va posar de manifest. Però Funtané creu que no és important, aquest deute:

 

L’alcaldessa ha explicat que està previst que es creïn diverses comissions municipals mixtes, amb integrants de Tiana i de Montgat, que analitzaran tots els convenis que hi ha, ara mateix, entre tots dos pobles. D’aquesta manera es podrà decidir, diu Funtané, “allò què és el millor per a tots dos municipis.”