Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El consell d’adolescents s’acosta a la realitat dels refugiats amb el fotoperiodisme

Dolor, tristesa, maltracte però també superació i esperança… Aquests i altres temes han centrat la reflexió del Consell d’Adolescents, aquest dimecres a L’Escorxador, en el transcurs del taller sobre fotoperiodisme, centrat en el tema de persones refugiades.

Laia Gómez, educadora i antropòloga forma part del col.lectiu Ruido Photo. Aquest dimecres ha estat l’encarregada d’acostar, amb aquest taller, la realitat de les persones refugiades als nois i noies. Una realitat molt propera que el fotoperiodisme de Ruido Photo, explica la Laia Gómez, vol fer conèixer al màxim de persones possible:

 

La Laia i la Núria, dues de les noies del Consell d’Adolescents, confessaven estar molt impactades després del taller, en conèixer de prop el llarg i duríssim camí que recorren les persones que arriben als camps de refugiats:

 

La Laia, a més, pensa que conèixer aquesta realitat a través del fotoperiodisme ha estat molt directe i molt útil:

 

Ruido Photo fa aquest tipus de taller no sols amb adolescents: també fa arribar la realitat de les persones immigrades a joves més grans i a col.lectius d’adults. La Laia Gómez observa que no sempre tothom reacciona de la mateixa manera:

 

Tanmateix, les noies i nois, com a futurs actors de la realitat social del país, són el col.lectiu amb qui més treballen.