Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Consell d’Infants reivindica la importància de les activitats i festivitats culturals

A la segona edició de “Petites Veus”, el programa del Consell d’Infants a Ràdio Tiana, el tema principal ha estat el dret a la cultura pròpia. A més, hem conegut als tres nous consellers de l’Escola Tiziana. Amb la seva incorporació, aquest òrgan de participació compta per primera vegada amb representants de tots els centres escolars del poble on hi ha nens entre 10 i 12 anys.

L’Iker, la Fiona i el Pol són els nous membres del Consell d’Infants. Estan molt il·lusionats amb aquest projecte que permet que els nens expressin les seves idees perquè, segons ells, “poden ser igual de bones que les dels adults”. La Fiona, tot i haver participat només en una sessió, ja està satisfeta amb l’experiència.

 

Però al programa també han estat presents els consellers que van participar a la primera edició de “Petites Veus”. Entre tots, han explicat què és el dret a la cultura pròpia i han donat diversos exemples d’activitats que la volen promoure.

Segons les convencions internacionals que han analitzat els membres del Consell, l’educació ha d’afavorir la identitat cultural. Un caràcter propi que tots els nens han de desenvolupar a través del contacte amb la societat que els envolta. Això és fonamental, segons l’Estel, perquè els infants guanyin confiança.

 

A més, com a persones que són, tots els infants tenen el dret de gaudir de la seva pròpia cultura i de participar lliurement a la vida cultural.  Els consellers han assegurat que ells ho fan cada dia a través de les activitats extraescolars o practicant diferents esports. El Cau, el patinatge o el bàsquet són algunes de les propostes a les quals dediquen més temps els membres del Consell d’Infants.

Segons ells, la diversió influeix en el grau d’interès que els hi desperten aquestes activitats. Per això, els consellers també han volgut destacar la importància d’altres festivitats del poble com la Festa Major o, tal i com deia la Gina, la Cavalcada dels Reis.

 

Entre totes les activitats de Tiana vinculades amb la cultura i l’oci, els consellers n’han volgut destacar tres. En primer lloc, al programa han parlat de Bambolines, una sèrie de propostes teatrals, musicals, de dansa i de titelles que es representen normalment a la Sala Albéniz.

Els infants que formen part del Consell consideren que la franja horària del diumenge a la tarda és adequada per una proposta familiar d’aquest tipus però consideren que els pares s’haurien de coordinar d’alguna manera per portar diversos nens i facilitar així l’assistència. Segons la Martina, ells tenen clar que les activitats que més els hi agraden són les musicals.

 

També han volgut recordar la mostra literària, que celebra enguany la seva edició número 32. Els consellers asseguren que tot i que no els hi agrada gaire llegir, aquest concurs desperta una mica el seu interès per la literatura.

Finalment, els membres dels Consell d’Infants, han parlat de la reforma del parc proper a l’Escola Tiziana, que passarà a dir-se Parc Salvador Espriu amb la incorporació d’un àrea infantil amb tobogans, gronxadors i una piràmide de cordes. El Mateu pensa que el canvi farà aquest espai molt més atractiu pels nens.

 

A la tercera edició de “Petites Veus”, que s’emetrà al març, els consellers ens parlaran d’hàbits saludables. A més, per la realització de l’últim programa, el Consell d’Infants necessita que els veïns de Tiana enviïn qualsevol pregunta relacionada amb els nens del poble al correu electrònic ci-tiana@civis.cat.