Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El consultori de Tiana rep formació sobre l’Ebola

El consultori mèdic local de Tiana estaria preparat per atendre algun malalt sospitós de patir l’Ebola. Això és el que confirmen des de Badalona Serveis Assistencials (BSA), l’empresa que gestiona aquest centre. Asseguren que des del mes d’abril han anat seguint les instruccions de l’Agència de Salut Pública de Catalunya sobre aquesta malaltia. Així ho ha explicat el cap de Servei de Medicina del Treball i Salut Pública, Xavier Orpella.

 

imatges poble (26)

Així doncs, el personal sanitari hauria rebut algunes formacions, segons el lloc que ocupen, sobre aquesta malaltia i sobre els equips de protecció que s’han d’utilitzar. Al consultori de Tiana es disposaria del material que s’ha recomanat des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, amb equips de diverses talles i models. Això evitaria posar en risc la salut dels treballadors.

 

El protocol a seguir davant un possible cas

En cas que arribés un possible malalt d’Ebola a Tiana, el personal sanitari, en primer lloc, hauria de sospitar, després aïllar-lo i traslladar-lo a l’Hospital Clínic de Barcelona. Aquests passos formen part del protocol que la Generalitat ha fet arribar als diferents centres.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquesta malaltia, en els últims mesos, i sobretot durant les últimes setmanes, ha tingut molta repercussió a la premsa catalana i espanyola, amb el cas de Teresa Romero a Madrid. A més, el Departament de Salut ha anat activant diversos protocols per atendre un possible cas. Per aquest motiu, des de Badalona Serveis Assistencials s’ha fet una xerrada informativa dirigida a les entitats i a les institucions municipals relacionades que tinguin interès en conèixer la malaltia. Aquesta trobada, a l’Hospital Municipal de Badalona, també ha servit perquè els assistents posessin sobre la taula els seus neguits.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’Acte ha estat presidit pel vicepresident del Consell d’Administració de BSA, el regidor Ramón Riera, acompanyat per la doctora Pilar Saura, gerent de BSA. La conferència sobre l’Ebola ha anat a càrrer del doctor Xavier Orpella. Entre els assistents a l’acte hi havia el regidor de Seguretat, Convivència i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miquel Jurado, i la regidora de Serveis Socials i Salut de Badalona, Sònia Egea.