Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’exalcalde de Llavaneres condemnat a tretze mesos de presó per un cas de mobbing

L’exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera, ha estat condemnat a tretze mesos de presó i tretze més d’inhabilitació per un cas de mobbing. L’exalcalde haurà d’indemnitzar 10.000 euros al funcionari que el va denunciar. Aquest era l’exdirector d’Urbanisme de l’Ajuntament. Segons el jutge, Graupera el va “apartar” de la feina amb voluntat de “degradar-lo moralment”. La sentència destaca que les decisions de l’alcalde son injustificades i demostren un “intent d’humiliar el treballador”. Va ser el mateix dia de la investidura com alcalde, el juny del 2007, que Graupera va ordenar al treballador abandonar el seu despatx. Segons el jutge, això “contradiu els valors que se li exigeixen a un alcalde”.

Des del passat mes de març, Graupera, que havia estat alcalde de Convergència i Unió, va passar a ser un regidor no adscrit a l’oposició. El ple de l’Ajuntament va dur a terme una moció de censura i va nomenar alcalde Juan Manuel Garcia, d’Unió Democràtica de Catalunya.

 

Més assetjament als ajuntaments de la comarca

Aquest no és l’únic cas d’assetjament cap a treballadors públics que podria haver-hi a la comarca. Aquesta setmana també hem conegut que l’Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya (ACCPOL) ha denunciat l’existència de “diversos casos” de caps de policies que estan patint assetjament laboral per part dels seus alcaldes o ajuntaments. Segons la branca vallesana d’aquesta associació, l’assetjament es produeix en aquelles situacions en què els alcaldes “han perdut la confiança” amb el cap de policia i “volen forçar-lo a marxar”. L’Associació assegura que “la majoria de casos no veuen mai la llum”. Actualment, segons informen, hi hauria uns “4 o 5 caps” que pateixen situacions d’aquest tipus en poblacions dels vallesos i del Maresme.

Vehicle de la Policia Local
Vehicle de la Policia Local

A Palau Solità i Plegamans ja hi ha un procés judicial obert relacionat amb aquest tema. El cap de la Policia Local va presentar una querella per assetjament contra el seu Ajuntament. En una ponència impartida aquesta primavera, explicava que l’assetjament es produeix quan “l’equip de govern de torn utilitza tots els recursos de l’administració al seu abast contra la persona assetjada. L’objectiu: destruir la víctima com a persona i com a professional”.