Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El curs escolar comença adaptat a la crisi sanitària

Grups estables de convivència, entrades i sortides esglaonades, mascaretes, gel hidroalcohòlic… El curs escolar ha començat aquest dilluns 14 de setembre amb nous termes i rutines que l’acompanyaran mentre duri la crisi sanitària.

Sis mesos després del tancament de les escoles per l’estat d’alarma, des dels Departaments d’Educació i Salut s’han habilitat un seguit de protocols per evitar que els centres educatius tornin a tancar.

L’objectiu: preservar l’accés a l’educació i alhora protegir i tenir cura de la salut de tothom, transformant els centres educatius en un espai segur tant per l’alumnat com pel professorat. Com? Doncs establint mesures que giren al voltant de la prevenció, la detecció precoç de casos, l’aïllament i que faciliten la traçabilitat.

Per exemple, els grups estables de convivència. El concepte és senzill: es tracta de l’alumnat i el professor que formen part d’una mateixa classe i amb els que més relació es tindrà. El contacte amb la resta de grups estarà limitat als espais comuns i, a partir dels 6 anys, s’haurà de fer sempre amb mascareta i distància.

A infantil i primària, en presència del grup estable de convivència no farà falta dur la mascareta, sempre que la situació epidemiològica ho permeti. A partir de secundària la mascareta és obligatòria, formin part del mateix grup estable o no.

Aquesta mesura organitzativa no només permetrà limitar el contacte entre alumnes, sinó que també permetrà aïllar i facilitar la traçabilitat en el cas que hi hagi algun positiu per coronavirus. Si es detecta un o més casos, tota la classe haurà de fer un aïllament de 14 dies.

Per tal de detectar qualsevol cas de Covid-19 al més aviat possible, s’ha planificat una coordinació entre el centre educatiu, el centre d’atenció primària i les famílies. Tots els centres tindran una infermera o infermer de referència. En aquest sentit, l’Ajuntament de Tiana ha creat la figura de la infermera escolar per facilitar aquesta coordinació.

Precisament per limitar al màxim el contacte entre grups estables, les entrades i sortides al centre s’han planificat de manera esglaonada. L’Ajuntament de Tiana també ha pres mesures en aquest sentit i ha adaptat l’entorn de l’Escola Lola Anglada, del Tiziana i de l’Escola Bressol Municipal.