Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Dia de l’Orgull LGTBIQ a Tiana: més enllà del 28 de juny i adaptat al context actual

Enguany, el Dia de l’Orgull LGTBIQ es celebrarà a Tiana adaptat al context actual i s’estendrà més enllà del 28 de juny. Des de la regidoria d’Igualtat han organitzat diverses activitats dirigides a infants, joves i adults que es faran al llarg del diumenge 28 i el dilluns 29.

Totes elles es podran seguir de manera virtual o bé a través de l’Instagram de l’Ajuntament o pels canals d’Instagram i Youtube de Can Baratau.

Diumenge 28

La lectura del manifest institucional donarà inici a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBIQ. Es farà a les 12 del migdia i es podrà veure a través de l’Instagram del consistori. Ho explica la regidora d’Igualtat, Gemma Rosés:

 

A les cinc de la tarda, també per aquest canal, es farà una sessió de conta contes dirigida a infants a partir de 6 anys a càrrec de la cooperativa Cúrcuma. Tal com explica Rosés, d’aquesta Hora del conte en sorgirà un concurs de dibuix infantil:

 

El concurs consta de quatre categories segons l’edat dels participants: fins a 5 anys, de 6 a 8, de 9 a 10 i d’11 a 12 anys. Es valorarà tant la qualitat i l’originalitat artística dels dibuixos com que aquests trenquin amb els estereotips de gènere i posin en valor la diversitat.

Per participar en el concurs, que estarà actiu del 28 de juny al 6 de juliol, caldrà penjar una foto a l’Instagram que inclogui el nom i l’edat de l’autor o autora i etiquetar a l’Ajuntament de Tiana. El guanyador de cada categoria, que s’anunciarà la setmana del 13 de juliol, s’emportarà un conte o llibre sobre la diversitat de gènere.

Dilluns 29

El cicle de tallers virtuals de biblioteràpia que condueix la Laura Garcia, periodista especialitzada en comunicació literària, oferirà aquest dilluns a les sis de la tarda una sessió dedicada a les novel·les que parlen sobre la identitat i orientació sexual. Una hora més tard, a les set, es farà una xerrada virtual per a joves a partir de 12 anys sota el títol “Els armaris són per als abrics”:

 

Implicació del comerç local

La regidora d’Igualtat explica que enguany repartiran banderoles amb la bandera LGTBIQ pels comerços de Tiana: