Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El diumenge del Tast guanya força

Aquest diumenge s’ha tancat la setena edició del Tast Tiana amb la tercera jornada de la mostra gastronòmica i del vi. Un últim dia que, aquest 2015, ha comptat amb molts més assistents que l’any passat, degut probablement a les grans concentracions que es van produir durant el dissabte el 2014.

El nou tinent d’alcalde de Tiana, Ricard Fabra, ha assegurat que aquest càrrec és una “gran responsabilitat” però que el seu predecessor, Jordi Gost, el continuarà assessorant des de fora del consistori. Respecte al pacte amb els socialistes, Fabra ha volgut destacar que no consideren que tots els veïns s’hagin sentit decebuts amb la seva decisió perquè ells mantenen el procés sobiranista com una prioritat.

 

El líder dels republicans ha afirmat que, durant els propers quatre anys, volen donar suport a totes les propostes que busquin “el millor pel poble”, sigui quin sigui el seu color polític. Fabra ha volgut recordar que ell sempre s’ha mostrat obert al debat i que estarà disposat a rebre qualsevol partit que vulgui parlar amb Esquerra Republicana de Catalunya.

El portaveu de l’Associació de Comerciants i Serveis de Tiana, Lluís Gallén, ha recordat que la Fira Tast reuneix a una vintena de comerços del poble i que les paradetes que millor acostumen a funcionar durant aquests dies són les que ofereixen productes gastronòmics. Segons ell, aquest esdeveniment serveix per donar suport als negocis del poble.

 

D’altra banda, el propietari del celler d’Alta Alella, Josep Maria Pujol-Busquets, ha recordat que el seu vi és “100% ecològic” i que animen a tots els tianencs “a què visitin les seves instal·lacions”, ja que a vegades s’oblida que estan dintre del municipi. També ha parlat del Celler de les Aus, l’ampliació que inauguren el proper 19 de juny i que acollirà els vins sense sulfits.

A més, Pujol Busquets ha destacat que en els municipis de la DO Alella hi ha cada vegada més interès per conèixer la producció vinícola del territori.

 

Aquest any també s’ha estrenat la paradeta de cervesa artesana al Tast Tiana, de la marca Artús Brewery 1968. Una beguda que es produeix a un celler de Canet propietat de l’Atur Ortega i que ha ofert una American Pale Ale, una cervesa rossa amb molta escuma però sense gas.

D’altra banda, el restaurant convidat d’aquest diumenge, Els Garrofers, ha portat l’slow food fins al Tast Tiana. Un tipus de cuina que treballa amb productes de proximitat i de procedència ecològica sense augmentar el preu.

Torna a escoltar el programa sencer:

Part 1

 

Part 2