Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Sabater demana als veïns que mantinguin l’esperit crític i es compromet a governar Badalona “comptant amb el poble”

La nova alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem), ha celebrat durant el ple d’investidura l'”apoderament” de l’Ajuntament per part del poble i ha promès un govern honest i transparent com a mostra d’una ‘nova política’. Sabater també demana als veïns que no baixin la guàrdia i mantinguin l’esperit crític vers l’Ajuntament i els demana coresponsabilitat per governar la ciutat “comptant amb el poble”. L’alcalde sortint del PP, Xavier Garcia Albiol, ha tornat a apel·lar a la força i el respecte per la llista més votada i ha reconegut que el pacte d’esquerres entre Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA -amb el suport del PSC- és “legal”, però assegura que “no té legitimitat” davant els veïns.

En un llarg i multitudinari ple d’investidura, la nova alcaldessa de Badalona ha promès una gestió transparent, honesta, humil, amb esperit desbordant per fer una Badalona millor, un govern allunyat del racisme i la xenofòbia, plural, generós i responsable. Sabater diu que no farà “falses promeses ni discursos postissos”.

L’alcaldessa ha desgranat algunes de les primeres mesures que vol implantar a la ciutat, des d’un gran pla de xoc per a la ciutat, passant per la reducció de salaris i l’augment de les ajudes socials, fins a “tornar a obrir les fonts”, en al·lusió a una de les primeres mesures d’Albiol, ara fa quatre anys, quan va tancar fonts per evitar un ús incívic.

Sabater també ha fet moltes referències al món associatiu i a les reivindicacions veïnals, que ha demanat que no cessin, malgrat haver aconseguit l’alcaldia: “Tindrem els peus al carrer i continuarem sent barri, associació i veïnat. Treballarem en benefici del poble i comptant amb el poble per fer recuperar l’autoestima perduda i el lloc que li toca a Badalona”.

És l moment, ha dit, de la “nova política”, i ha assegurat que la pluralitat del govern i la seva inexperiència no serà cap feblesa: “Estem cohesionats i preparats”. L’alcaldessa ha aprofitat la investidura per estendre altra vegada la ma al PSC, després que els socialistes rebutgessin formar part de l’executiu i assegura que hi ha objectius compartits també amb C’s i CiU.

L’alcalde sortint, Xavier Garcia Albiol, ha tornat a reivindicar la victòria electoral del PP el 24-M i ha denunciat un “pacte de despatxos” mentre “els ciutadans estan al nostre costat”. Albiol promet una oposició contundent però lleial amb la institució i ha demanat a la nova alcaldessa que “governi per continuar corregint desigualtats”.

Albiol ha retret al PSC el seu suport a Sabater i ha advertit que si el nou govern municipal, amb ICV-EUiA i ERC utilitza l’ajuntament perquè sigui “un instrument del projecte independentista” el PP hi estarà al front. En aquest sentit, ha carregat contra els socialistes i els fa “responsables” del que pugui fer el govern municipal en aquest sentit.

 

Badalona viu escenes de tensió entre partidaris i detractors del canvi de govern durant el ple d’investidura
La plaça de la Vila de Badalona s’ha omplert de gom a gom amb centenars de persones per seguir el ple d’investidura de la nova alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater (Guanyem). S’hi han aplegat partidaris i detractors del canvi de govern i en alguns moments s’han viscut moments de molta tensió, amb escridassades i empentes entre els que cridaven proclames a favor de l’alcalde sortint, Xavier Garcia Albiol, i els que celebraven el pacte d’esquerres al consistori, entre Guanyem, ERC, ICV-EUiA i amb el suport del PSC. La situació de tensió s’ha originat ja des de gairebé dues hores abans del ple i en alguns moments s’ha requerit de presència policial per evitar que s’encenguessin més els ànims.

Els Mossos d'Esquadra intervenen en un enfrontament entre partidaris i detractors del canvi de govern a Badalona
Els Mossos d’Esquadra intervenen en un enfrontament entre partidaris i detractors del canvi de govern a Badalona