Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Dolç Mataró és el millor vi dolç del 2014, segons ‘Vivir el Vino’

El vi tianenc Dolç Mataró, d’Alta Alella, rep el premi al millor vi dolç de l’any per part de la guia ‘Vivir el Vino’. El Dolç Mataró és el producte més internacional d’Alta Alella. El fan amb una varietat dolça de Raïm negre que antigament creixia al Maresme i que el celler de Josep Mª Pujol Busquets va decidir recuperar fa uns anys. El premi, és un reconeixement a la feina ben feta, segons el propietari de les vinyes, Josep Maria Pujol Busquets.

 

El Club ‘Vivir el Vino’ edita cada any una guia de 365 vins. Aquests són escollits mitjançant una cata ‘a cegues’ de 1500 persones. Entre aquests centenars, els diferent enòlegs, en trien els 11 magnífics, un per cada categoria. Aquest 2014, el millor vi dolç és el que es fa a Tiana. Un Dolç Mataró que aquesta publicació ja havia reconegut en diverses ocasions. Escoltem el Director del Club ‘Vivir el Vino’, Raúl Serrano.

 

Fotografia de tots els premiats, dels 11 representants dels millors vins
Fotografia de tots els premiats, dels 11 representants dels millors vins

 

 

El vi Dolç Mataró
El vi Dolç Mataró

El Dolç Mataró ha estat reconegut, segons explica Pujol Busquets, arreu del món. El Dolç Mataró era un dels vins de la carta de postres del Bulli de Ferran Adrià. En l’actualitat es serveix en restaurants de París i, fins i tot, de Hong Kong. Ha estat premiat també al Festival de Jazz del Restaurant Monvínic, de Barcelona, i als Premis de la revista ‘Sobremesa’.  També el trobareu als restaurants de Tiana. A l’Avi Mingo, per exemple, l’ofereixen com a substitut del moscatell si demaneu postres de músic.