Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“El feminisme sempre suma, no resta”

La jornada del 8 de març a Tiana va començar a la Plaça de la Vila tal com s’havia organitzat des del Comitè de Vaga. Gràcies a la cercavila, va poder començar l’acte amb el manifest dirigit per la Maria Figueres.

 

El taller de pancartes, estampació i pintar cares va estar en moviment des de les onze amb els més petits. Paral·lelament, l’espai de debat coordinat per l’Ariadna Botanch, va ser un èxit que es va allargar amb el vermut i el micro obert fins a l’hora de dinar.

L’activitat es va guiar gràcies a diferents temes molt interessants que es van proposar al debat com l’ecofeminisme i el paper de la dona a la política i economia. Un debat molt interessant i intens que va ser per totes les participants un moment molt emotiu.

En general, totes les propostes van estar en actiu amb gent de totes les edats i amb un ambient participatiu fins a l’hora de marxar cap a Barcelona.

Per finalitzar la jornada, dins dels actes commemoratius del dia de la dona a la Sala Albéniz, a les sis va començar amb el manifest on es va deixar clar, tal com va dir l’alcaldessa Marta Martorell abans de donar pas a la lectura del text, “el feminisme sempre suma, no resta”. Aquest n’és un fragment:

 

Després va tenir lloc la projecció del curtmetratge: “Què esperaves de mi?” realitzat per la productora Violets Barcelona, va ser molt ben rebut pel públic i emocionant veure testimonis de tres generacions de dones tianenques que també van participar en l’acte. Un cop finalitzat, la mateixa productora va fer una breu xerrada sobre el curt i un agraïment als participants.

Seguidament, tal com es va organitzar, les actuacions del cor modern i el grup de contemporani de l’Escola Municipal de Música i Dansa van ser unes representacions commovedores. L’acte va acabar amb el concert de piano i mezzosoprano d’Irina Vaselova i Marfa Shumkova, organitzat per la Llar de les Persones grans, que també van dedicar unes paraules. Un recorregut per l’Univers de l’ànima feminista que va començar des de “Ave Maria” fins al tango “Por Una Cabeza”.

Clica per veure el vídeo
Clica per veure el vídeo

Totes les activitats i actes han estat guiades per una reivindicació des de la comunicació, respecte i emotivitat que han fet que sigui un 8 de març molt participatiu. Encara durant el mes de març seguiran en moviment. Una notícia elaborada per Marina Correa.