Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Vida i obra de Teresa Pàmies

Política, escriptora, periodista, feminista… Can Baratau acull des de fa dues setmanes l’exposició “Tot és en els llibres”, un repàs per la vida i obra de Teresa Pàmies. Una trajectòria vital que, tal com expressa el títol de la mostra, es pot trobar recollida en la cinquantena de llibres que va escriure.

I és que l’any 2019 va tenir lloc el centenari del seu naixement. L’Institut de les Lletres Catalanes ho va celebrar dedicant-li un any ple d’activitats, divulgació i memòria històrica. Dins del conjunt d’actes en homenatge a l’autora s’inclou aquesta exposició de petit format, que es podrà visitar fins al dissabte 14 de març.

Així doncs, l’exposició recorda com va viure l’etapa de la guerra civil com una jove comunista destacada, els trenta anys d’exili que van venir després i finalment el retorn a Catalunya gràcies el Premi Josep Pla per “Testament a Praga”. Cada una d’aquestes etapes compta amb uns llibres que serveixen per descriure-la.

L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones i el Departament d’Educació.